Kinderopvang - Schoonhoven

Sport-BSO Schoonhoven

Neem contact op
Nieuwe Singel 41
2871 AX
Schoonhoven

Ma-Di-Do 14.00-18.30

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
06 – 4828 3453

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over de Sport BSO Schoonhoven

Voor alle wiebelkonten en andere sportieve types is er in Schoonhoven de Sport-BSO. De Sport-BSO zit op het terrein van voetbalvereniging Schoonhoven, want daar hebben we alle velden plus het clubgebouw tot onze beschikking, inclusief de kleedkamers. Een prima plek voor een lekkere middag buiten. Daar ben je wel aan toe na een dag in de klas!

Praktische informatie

Benieuwd hoe het er bij ons aan toe gaat in de dagelijkse praktijk?
Lees onze praktische informatie BSO Schoonhoven

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de Sport-BSO? Dat kan met deze virtuele rondleiding:

 

We verzinnen het samen

Iedere maand stellen we in overleg met de kinderen een nieuw uitdagend sportprogramma op. Rugby, (knots-)hockey, voetbal en honkbal zijn favoriet, net als Levend Stratego in het Springerpark. We houden altijd rekening met de temperatuur en het jaargetijde. Wanneer het vroeger donker is, gaat de veldverlichting aan. In de winterperiode kan er volop gespeeld en gesport worden op het kunstgras. We kunnen van alle velden gebruik maken, ook van het echte gras op veld 1. Want als er sneeuw ligt of het gaat harder vriezen dan 5 graden onder nul of bij temperaturen boven de 25 graden, dan mogen we niet op het kunstgras.

Gerard, vader van Koen (12)

“Koen wilde niet meer naar de naschoolse opvang. Maar de Sport-BSO vindt hij helemaal het einde! Knotshockey is zijn favoriet. Of lekker dollen met Ab, die is fantastisch met die jongelui!”

Een impressie

Mand met tennisrackets op de Sport-BSO
pm en kind sporten
honkbal knuppel
sport-bso pm en kind
kind met softbal
kind voetbalt

Vanaf 7 jaar

De Sport-BSO is een buitenschoolse opvang voor kinderen vanaf zeven jaar die graag buiten zijn en van sporten en bewegen houden. De kinderen gaan op de fiets naar de Sport-BSO. Dit kan onder begeleiding van een pedagogisch medewerker of zelfstandig.

Mand met tennisrackets op de Sport-BSO

Altijd buiten?

Door een regenbuitje laten we ons natuurlijk niet tegenhouden… Maar wanneer het weer het echt niet toelaat om buiten te sporten, verzinnen de pedagogisch medewerkers een uitdagend activiteitenprogramma voor binnen. Er is op de groep van alles aanwezig, zoals bijvoorbeeld een Wii-spelcomputer, knutselmateriaal, gezelschapsspellen en leesmateriaal. Dus ook als je een keertje geen puf hebt om te sporten, kun je je hier prima vermaken. Wij hebben ons in ieder geval nog nooit verveeld!

Combineren!

Onze gouden tip: je kunt de Sport-BSO combineren met opvangdagen op een andere BSO groep. Bijvoorbeeld op Villa Eigen-Wijs in Noord, of Villa Waterviolier/Villa Kakel-Bont in Schoonhoven Oost.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De pedagogisch medewerkers hebben vanzelfsprekend en gepast lichamelijk contact met kinderen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de kinderen al op het sportveld zijn en één van de pedagogisch medewerkers aan komt lopen. Een meisje slaat haar arm om de pedagogisch medewerker heen. Zij slaat vervolgens ook haar arm om het meisje heen en zo lopen ze naar de rest van de groep.”

“De pedagogisch medewerkers ondersteunen en stimuleren de ontwikkeling van (individuele) kinderen. Zij geven passende steun bij het ontdekken en verrijken van spelmogelijkheden. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de kinderen op het sportveld korfbal spelen. Elk van de pedagogisch medewerkers speelt met één team mee en zij geven de kinderen aanwijzingen en moedigen hen ook aan.”

Meer lezen?

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Lees het hele rapport op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang in Schoonhoven kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp