Kinderdagopvang (KDV)

Ga je weer aan het werk na je zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof? Dan is het fijn om te weten dat er een goede kinderdagopvang (KDV) bij jou in de buurt zit! Andere ouders omschrijven onze kinderdagopvang als een warm nest. Je kind wordt bij ons liefdevol opgevangen en verzorgd. Dat merk je aan je kind: al snel voelt die zich hier helemaal thuis!

Een doordacht pedagogisch beleid

Ons doel is eraan bij te dragen dat jouw kind zich ontwikkelt tot een mondig, zelfstandig en onafhankelijk mens met zijn of haar eigen persoonlijkheid. We bieden op onze kinderdagopvang (KDV) volop spel- en ontwikkelingsmogelijkheden binnen een vaste structuur. In ons pedagogisch beleidsplan lees je hoe we dit aanpakken.
Bekijk ons pedagogisch beleidsplan

Horizontale en verticale groepen

Op al onze locaties hebben we horizontale groepen en op Villa Kakel-Bont ook een verticale groep. In een horizontale groep zitten kinderen van dezelfde leeftijd. Je hebt dan een aparte baby-, en peutergroep. In een verticale groep zitten kinderen van verschillende leeftijden van nul tot vier jaar juist bij elkaar.

Voor beide vormen van kinderdagopvang valt wel wat te zeggen. Beide varianten hebben plussen en minnen. Bovendien heeft ieder kind en/of ouder zijn eigen voorkeuren. Daardoor is het voor het ene kind fijn op een verticale groep, terwijl een ander kind zich juist thuisvoelt op een horizontale groep. Door beide groepen aan te bieden, kunnen we aan de verschillende wensen van ouders voldoen.

Bekijk hieronder zelf de verschillen tussen horizontale en verticale groepen:

Voordelen horizontale groep:

– Meer leeftijdsgenootjes voor je kind
– Kinderen zijn vaak even ver in hun ontwikkeling
– Activiteiten zijn beter aan te passen aan de leeftijd
– Pedogogisch medewerkers kunnen zich specialiseren op bepaalde leeftijd van de kinderen
– Ontwikkelingsachterstand wordt vaak eerder opgemerkt

Wat hoort ook bij een horizontale groep:

– Meer competitie tussen leeftijdsgenoten
– Je kind moet wennen aan een nieuwe groep en nieuwe kinderen bij wisseling op bepaalde leeftijden

Voordelen verticale groep:

– Je kind zit 3-4 jaar lang op dezelfde groep
– Kinderen zitten langer bij elkaar
– Broertjes en zusjes kunnen bij elkaar in de groep
– Kinderen blijven in dezelfde ruimte
– Jongere kinderen leren van de oudere kinderen
– Kinderen leren rekening met elkaar te houden
– Lijkt op de thuissituatie

Wat hoort ook bij een verticale groep:

– Vraagt meer creativiteit en flexibiliteit van pedagogisch medewerkers
– Er zitten niet altijd leeftijdsgenootjes in de groep
– Het is soms lastiger om leeftijdsgerichte activiteiten aan te bieden
– Het afstemmen van de grote verschillen in dagritmes kan problemen opleveren
– Oudere en jongere kinderen in de groep kunnen elkaar in de weg zitten door verschil in gedrag en activiteiten
– Het waarborgen van de veiligheid voor de jongere kinderen kan beperkingen opleveren voor de oudere kinderen

Het juiste ritme

… voor peuters

Op onze peutergroepen geeft een vast dagritme je kind rust en structuur. De dreumesen en peuters kunnen al meer vrijheid aan. Zij hebben daarom meer behoefte aan spanning en uitdaging en willen hun leefwereld groter maken. Spelenderwijs bieden wij je kind spel- en ontwikkelingsmogelijkheden aan, waarbij we uitgaan van het individuele kind. We kijken naar wat het kind bezig houdt en we bieden activiteiten aan die daarbij passen.

… voor baby’s

Op de babygroepen volgen we juist het eigen ritme van je baby. Voor deze allerjongsten vinden wij geborgenheid en veiligheid erg belangrijk, net zoals bij jou thuis. De sfeer in de groep, de gezelligheid en het vrije spel dat wordt aangeboden sluiten daarom aan bij de behoeften van jonge kinderen en vinden plaats in een veilige en vertrouwde omgeving. We werken met modern, veilig meubilair en spelmateriaal, waarbij je kind wanneer het daar klaar voor is gestimuleerd wordt om ook dingen zelf te doen.

Dat zorgt voor een voldaan gevoel!

Je merkt het als je je kind weer ophaalt aan het einde van de dag: je kind is niet oververmoeid of overstuur, maar wel voldaan na weer een fijne dag op de groep met de vaste pedagogisch medewerkers!

Lekker spelen in de box op de kinderdagopvang (KDV)

Jouw kind centraal

De pedagogisch medewerkers van Waardse Kids Kinderopvang volgen je kind en registreren de ontwikkeling van het kind. Als we daar reden toe zien, nemen we direct contact met je op. In ieder geval plannen we jaarlijks we een tienminutengesprek om onze bevindingen met je te bespreken.

Veiligheid voorop

We hanteren diverse protocollen die de veiligheid van je kind waarborgen. Een protocol betekent dat we vooraf nagedacht hebben over een bepaalde situatie en de juiste stappen hebben opgeschreven. Door het volgen van een protocol slaan we in een kritiek moment geen belangrijke stappen over. We hebben onder andere protocollen voor handelen bij ongevallen, medicijngebruik, besmettelijke ziektes, zon en opvallende ontwikkeling.

Wat wij doen om onze kwaliteit te waarborgen.

Baby’s, dreumesen en peuters

Je kunt je kind bij ons op de kinderdagopvang (KDV) brengen vanaf een leeftijd van zes weken. We maken onderscheid tussen baby-, peuter- en verticale groepen. De babygroepen zijn voor kinderen van 0 tot 2 jaar, de peutergroepen van 2 tot 4 jaar en op de verticale groepen zitten kinderen van 0 tot vier jaar.

Openingstijden

Je kunt je kind brengen op maandag t/m vrijdag geopend vanaf 07.00 uur en weer ophalen tot 18.00/18.30 uur (afhankelijk van de locatie), ook tijdens schoolvakanties.

Je kind aanmelden?

Wil je je kind aanmelden voor de kinderdagopvang? Je baby of peuter is van harte welkom op een van onze kinderdagopvang (KDV)-groepen. Dat kan via onderstaande button.

Meld je kind aan voor kinderdagopvang
“Ik zie met hoeveel liefde de leidsters omgaan met mijn dochter. Fijn ook dat er altijd tijd is voor een persoonlijke overdracht. Hier laat ik haar met een gerust hart achter!”
Laura, mama van Sam (0)
"Mijn zoontje heeft het hier prima naar zijn zin!"
Pieter, papa van Joost (3)
Informatie pictogram

In het kort: