Pedagogisch medewerker geeft fles aan baby op de Kinderdagopvang (KDV)

Kinderdagopvang (KDV)

Ga je weer aan het werk na je zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof? Dan is het fijn om te weten dat er een goede kinderdagopvang (KDV) bij jou in de buurt zit! Andere ouders omschrijven onze kinderdagopvang als een warm nest. Je kind wordt bij ons liefdevol opgevangen en verzorgd. Dat merk je aan je kind: al snel voelt die zich hier helemaal thuis!

Een doordacht pedagogisch beleid

Ons doel is eraan bij te dragen dat jouw kind zich ontwikkelt tot een mondig, zelfstandig en onafhankelijk mens met zijn of haar eigen persoonlijkheid. We bieden op onze kinderdagopvang (KDV) volop spel- en ontwikkelingsmogelijkheden binnen een vaste structuur. In ons pedagogisch beleidsplan lees je hoe we dit aanpakken.

Babygroepen

Voor de allerjongsten vinden wij geborgenheid en veiligheid erg belangrijk, net zoals bij jou thuis. De sfeer in de groep, de gezelligheid en het vrije spel dat wordt aangeboden sluiten daarom aan bij de behoeften van jonge kinderen en vinden plaats in een veilige en vertrouwde omgeving. We werken met modern, veilig meubilair en spelmateriaal, waarbij je kind wanneer het daar klaar voor is gestimuleerd wordt om ook dingen zelf te doen.

Peuters

De dreumesen en peuters kunnen al meer vrijheid aan. Zij hebben daarom meer behoefte aan spanning en uitdaging en willen hun leefwereld groter maken. Spelenderwijs bieden wij je kind spel- en ontwikkelingsmogelijkheden aan, waarbij we uitgaan van het individuele kind. We kijken naar wat het kind bezig houdt en we bieden activiteiten aan die daarbij passen.

Bekijk ons pedagogisch beleidsplan

Het juiste ritme

Op onze peutergroepen geeft een vast dagritme je kind rust en structuur. Op de babygroepen volgen we juist het eigen ritme van je baby. Je merkt het als je je kind weer ophaalt aan het einde van de dag: je kind is niet oververmoeid of overstuur, maar wel voldaan na weer een fijne dag op de groep met de vaste pedagogisch medewerkers!

Lekker spelen in de box op de kinderdagopvang (KDV)

Jouw kind centraal

De pedagogisch medewerkers van Waardse Kids Kinderopvang volgen je kind en registreren de ontwikkeling van het kind. Als we daar reden toe zien, nemen we direct contact met je op. In ieder geval plannen we jaarlijks we een tienminutengesprek om onze bevindingen met je te bespreken.

Veiligheid voorop

We hanteren diverse protocollen die de veiligheid van je kind waarborgen. Een protocol betekent dat we vooraf nagedacht hebben over een bepaalde situatie en de juiste stappen hebben opgeschreven. Door het volgen van een protocol slaan we in een kritiek moment geen belangrijke stappen over. We hebben onder andere protocollen voor handelen bij ongevallen, medicijngebruik, besmettelijke ziektes, zon en opvallende ontwikkeling.

Wat wij doen om onze kwaliteit te waarborgen.

Baby’s, dreumesen en peuters

Je kunt je kind bij ons op de kinderdagopvang (KDV) brengen vanaf een leeftijd van zes weken. We maken onderscheid tussen baby- en peutergroepen. De babygroepen zijn voor kinderen van 0 tot 2 jaar, de peutergroepen van 2 tot 4 jaar.

Openingstijden

Je kunt je kind brengen op maandag t/m vrijdag geopend vanaf 07.30 uur en weer ophalen tot 18.30 uur, ook tijdens schoolvakanties.

Eerder brengen?

In overleg en tegen betaling is het zelfs mogelijk je kind al om 7.00 uur te brengen. Dit regel je snel via het inschrijfformulier. Op de officieel erkende feestdagen is de opvang gesloten.

Je kind aanmelden?

Wil je je kind aanmelden voor de kinderdagopvang? Je baby of peuter is van harte welkom op een van onze kinderdagopvang (KDV)-groepen. Dat kan via onderstaande button.

Meld je kind aan voor kinderdagopvang
“Ik zie met hoeveel liefde de leidsters omgaan met mijn dochter. Fijn ook dat er altijd tijd is voor een persoonlijke overdracht. Hier laat ik haar met een gerust hart achter!”
Laura, mama van Sam (0)
"Mijn zoontje heeft het hier prima naar zijn zin!"
Pieter, papa van Joost (3)
Informatie pictogram

In het kort: