kinderen met fruitschaal

Buitenschoolse opvang (BSO)

Gaat je kind naar de basisschool, maar vertrek jij al eerder naar je werk? Of kom je pas aan het eind van de dag weer thuis? Dan is het een veilig gevoel om te weten dat je kind het prima naar zijn zin heeft op de Buitenschoolse opvang (BSO) van Waardse Kids Kinderopvang.

Voor en na schooltijd

Je kunt bij de BSO gebruik maken van twee soorten opvang. De opvang voor schooltijd noemen we Voorschoolse opvang en de opvang na schooltijd heet Naschoolse opvang. Je sluit voor beide soorten een apart contract af, dus je kunt de opvang van je kind(eren) precies afstemmen op je eigen situatie en wensen.

handjes die verven

Naschoolse opvang - NSO

Wij zorgen ervoor dat je kind netjes van school wordt gehaald. Op de groep aangekomen eten en drinken we gezellig wat met elkaar. Even omschakelen, een rustmoment. Daarna is er alle gelegenheid om te spelen of een spelletje te doen. In groepjes of alleen, binnen of buiten… Alles mag, zolang er niets stuk gaat en niemand gewond raakt natuurlijk. Het is de vrije middag van je kind, dus plezier staat voorop.

Voorschoolse opvang - VSO

Moet je op tijd op je werk zijn? Dan kun je je kind vanaf half acht ’s ochtends bij ons op de voorschoolse opvang brengen.

Extra vroeg beginnen?

In overleg en tegen bijbetaling kan dit zelfs al om 07.00 uur! Zo rij je voor de files uit. Wij zorgen ervoor dat je kind rustig kan wakker worden en doen ’s ochtends geen drukke spelletjes. Ze kunnen relaxed opstarten, bijvoorbeeld met een puzzeltje of een boekje. Vervolgens brengen wij je kind veilig en op tijd naar school.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je sluit een contract voor bepaalde dagen. In overleg kan tussen dagen gewisseld worden, als de bezetting in de groep dat toelaat. In schoolvakanties is er ook opvang, maar dan voor hele dagen. Dit kost niets extra, mits je daar een contract voor hebt. Dit geldt ook voor door de basisschool aangegeven studiedagen. Op officiële feestdagen is de opvang gesloten.

Veiligheid voorop

We hanteren diverse protocollen die de veiligheid van je kind waarborgen. Een protocol betekent dat we vooraf nagedacht hebben over een bepaalde situatie en de juiste stappen hebben opgeschreven. Door het volgen van een protocol slaan we in een kritiek moment geen belangrijke stappen over. We hebben onder andere protocollen voor handelen bij ongevallen, medicijngebruik en besmettelijke ziektes.

Bekijk hoe wij onze kwaliteit waarborgen

Jouw kind centraal

Onze pedagogisch medewerkers volgen je kind en registreren de ontwikkeling van het kind. Als we daar reden toe zien, nemen we direct contact met je op. In ieder geval plannen we jaarlijks we een tienminutengesprek om onze bevindingen met je te bespreken.

Uniek vakantieprogramma

Waardse Kids Kinderopvang (voorheen Kinderopvang Schoonhoven) staat in de regio bekend om haar geweldige vakantieprogramma. Op iedere opvangdag tijdens de schoolvakanties organiseren we bijzondere en leuke activiteiten. Met de fiets of de bus naar het zwembad, speurtochten in het park, allerlei lekkere dingen bakken, naar een natuurspeeltuin of pretpark, enorme springkussens op het plein. Je kunt het zo gek niet bedenken: wij doen het!

Je kind aanmelden?

Wil je je kind aanmelden voor de buitenschoolse opvang? Dat kan via onderstaande button.

meld je kind aan voor buitenschoolse opvang
“Ik moet op tijd vertrekken om voor de files uit te rijden naar mijn werk. Als ik mijn zoon Frank ’s ochtends om half acht op de BSO breng, lukt dat en kan hij even chillen voordat school begint.”
Stefan de Recht, vader van Frank (7)
Informatie pictogram

In het kort: