Kom je naar de Speelochtend in de Speelotheek? Of naar de Speelgoeduitleen?

Spelen zal nooit meer vervelen!

Vraag het een willekeurige ouder en je krijgt altijd hetzelfde antwoord. Leuk speelgoed voor kinderen luistert nogal nauw. Je koopt iets nieuws omdat ze het heel graag wilden hebben, maar als het nieuwtje ervan af is, ligt het al snel in een hoek te verstoffen. Je kasten puilen uit met stapels speelgoed, maar toch roept je kind dat het niks leuks heeft liggen. Of dat hij daar nou toch echt te oud voor is… Gelukkig is daar de Speelotheek Leentje Beer in Schoonhoven!

Wat is een Speelotheek?

Simpel gezegd: een uitleengelegenheid voor speelgoed en spellen. Dus net zoiets als een bibliotheek, maar dan voor speelgoed. Ons doel is het stimuleren van het speelplezier van het kind. Met een abonnement op de Speelotheek heb je het hele jaar wisselend en uitdagend speelgoed in huis. Bovendien ben je van harte welkom om gezellig te komen spelen tijdens de speelochtenden.

Wat doen we nog meer?

Naast de speelgoeduitleen en de speelochtenden doen we een aantal leuke extra activiteiten. We vinden het leuk ouders op deze manier kennis te laten maken met elkaar en met het aanbod van de Speelotheek.
 • Legobouwdag
  Samen heerlijk bouwen met bergen Lego!
 • Nationale Buitenspeeldag
  Buiten spelen op het speelplein met 100 kinderen: een hele happening al ons buitenspeelmateriaal. Elke keer een groot succes!
 • Speelgoedbeurs
  Goed tweedehands speelgoed scoren in de aanloop naar Sinterklaas!

Waar vind je de Speelotheek?

De Speelotheek is gevestigd in Schoonhoven Noord:
Tinbergenlaan 40
2871 KC Schoonhoven

Informatie?
Wil je meer informatie of heb je een vraag, neem dan contact met ons op tijdens uitleen en speelochtenden via 06 – 47 85 33 97.
Of kom even langs, dan helpen we je graag.

Aangesloten

Wist je dat Speelotheek is aangesloten bij de Vereniging Speelotheken Nederland?

kind van de glijbaan

Vrijwilligers altijd welkom!

De Speelotheek is een onderdeel van Waardse Kids Kinderopvang. We draaien onze activiteiten bij de Speelotheek met de hulp van veel vrijwilligers. Momenteel hebben we een gezellig team van ongeveer 30 enthousiaste mensen. Maar we kunnen zeker nog wel extra hulp gebruiken. Lijkt het je leuk om een ochtend of middag te komen helpen? Misschien in de uitleen, of als gastvrouw (of –heer) tijdens onze speelochtenden? Er zijn bij ons ook altijd genoeg andere dingen te doen, zoals nieuw speelgoed uitzoeken en inkopen, speelgoed repareren, de website bijhouden, meehelpen bij evenementen als de buitenspeeldag, we vervelen ons eigenlijk nooit. Een uitleendienst is 1 tot 2 keer per maand en dan ben je ongeveer 1,5 uur gezellig bezig. Kom gerust eens langs tijdens de openingsuren als je interesse hebt. Wat betreft de werktijden zijn we flexibel.

“Mijn kasten staan eindelijk niet meer vol speelgoed dat toch nooit wordt gebruikt. Ik vind het een ideale oplossing en raad het iedereen aan!”
Linda, mama van Jamie (5)
Informatie pictogram

In het kort:

 • Leuk speelgoed voor jong en oud!
 • Speelgoed uitproberen
 • Komen spelen én andere ouders ontmoeten
 • In Schoonhoven