Kinderopvang - Polsbroek

Peuteropvang De Polderkids

Neem contact op
Heer Willem van Egmondstraat 1
3415 PW
Polsbroek

Di en Vr 08.30 – 12.30 uur

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:

 

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Peuteropvang De Polderkids

Is je peuter toe aan wat meer uitdaging en gun je hem of haar straks een fijne start op de basisschool? Dan is deze peuteropvang een echte aanrader.  Tegelijkertijd leert hij of zij spelenderwijs al een heleboel nieuwe dingen. Ideaal als je uit Polsbroek, Polsbroekerdam of omgeving komt. Een prima voorbereiding op de basisschool!

Op 9 januari 2024 zijn we gestart met een peuteropvang in de Christelijke basisschool Eben Haezer aan de Heer Willem van Egmondstraat 1 in Polsbroek. De openingstijden zijn op dinsdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Ook kun je lezen hoe het er op de groep aan toe gaat in de Praktische informatie peuteropvang Polderkids

Inschrijven
Waardse Kids gaat er voor de nieuwe peuters een leuke peuteropvangtijd van maken! Dus schrijf je kind in.

Puk als het grote voorbeeld voor je peuter

We werken op onze peuteropvang met het taalstimuleringsprogramma Uk & Puk. Het op tijd stimuleren van de taalontwikkeling kan een achterstand op een later moment voorkomen. Puk & Ko laat peuters spelenderwijs groeien. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Maar ook het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters.

Een goede basis

De methode neemt de kinderen mee langs leuke thema’s die ze herkennen, zoals op vakantie gaan, ziek zijn, verjaardag vieren of uit logeren gaan. Het doel is een basis leggen voor een goede Nederlandse taalvaardigheid, zodat je peuter moeiteloos kan doorstromen naar groep 1 van het basisonderwijs.

Lammetjes aaien bij de boer

Ons programma is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. Iedere dag worden er leuke spelletjes gedaan en mogen de kinderen vrij spelen. We beschikken over een leuke buitenspeelplaats. Bewegen is belangrijk. Kinderen krijgen er meer zelfvertrouwen van en worden motorisch sterker. Soms gaan we op stap, bijvoorbeeld naar de boer. Gezellig lammetjes kijken!

Ook voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Onze peuteropvang is een VVE-locatie. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit houdt in dat kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand extra begeleiding krijgen. Alle peuterleidsters die op onze locatie werken zijn daarvoor gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het VVE-traject heeft je peuter een indicatie nodig vanuit het consultatiebureau.

Heeft je peuter deze VVE-indicatie gekregen?

Dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Je peuter wordt dan 2 dagdelen geplaatst bij de peuteropvang in de Eben Haezerschool en 2 dagdelen op de KDV groep De Broekies aan de Vrijheer de Graeffweg. Ook is het mogelijk dat je kind i.p.v. bij De Broekies, deze 2 dagdelen geplaatst kan worden bij de peuteropvang De Violiertjes (Schoonhoven Oost) of bij peuteropvang Zaza (Schoonhoven Noord). Dit zou kunnen als er bij De Broekies geen plek is. Uiteraard worden de mogelijkheden eerst met ouders besproken.

Mandy, mama van Janus (2)

“Wat fijn dat ze nu in Polsbroek ook starten met een peuteropvang. Dat geeft een fijne voorbereiding op de basisschool.”

Kosten peuteropvang

Peuteropvang wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door de gemeente. Benieuwd wat peuteropvang je kost? Bereken je eigen bijdrage met onze rekentool.

Bereken je eigen bijdrage

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app
Logo GGD Regio Utrecht

De GGD over...

“De kinderen maken herfstcakejes. Een beroepskracht kijkt naar een kind dat de beslagkom stevig vasthoudt in de holte van zijn arm en met de andere hand hard aan het roeren is. De beroepskracht zegt: “Oh, wat doe je dat goed! Dat heb je zeker van papa geleerd?” Tegen de groep zegt ze: “Want [naam kind] zijn papa kan heel goed koken jongens.” Terwijl de beslagkom ondertussen wordt doorgegeven, zodat alle kinderen kunnen roeren, gaat het gesprek aan tafel verder over koken en wie dat allemaal goed kan. Alle kinderen worden actief betrokken bij het gesprek. De beroepskracht gaat aan de kop van de tafel zitten en houdt de kom een beetje schuin, zodat iedereen even kan kijken naar de cakemix. Ze vraagt: “Is dit al een cakeje?” Een kind zegt: “Ja!” De beroepskracht vraagt: “Echt? Is dit al een klein, lekker cakeje?” Het kind schudt ‘nee’. De beroepskracht legt uit dat iedereen een klein cakevormpje krijgt en daar zo meteen wat beslag in mag doen met een lepel. Ze vraagt: “Maar hoe worden het dan lekkere cakejes? Moet ik ze in de koelkast zetten? “De kinderen roepen: “Nee!” “In de vaatwasser dan?” “Nee!” De beroepskracht gaat verder: “Hoe heet dat ook alweer, dat apparaat dat heel heet kan worden en waar je eten in kan maken? Een o…” Een kind roept: “Een oven!” De beroepskracht zegt: “Ja, goed zo, een oven, daar gaan we ze zo in bakken.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp