Kinderopvang - Schoonhoven

KDV Villa Kakel-Bont

Neem contact op
Merellaan 3
2872 AM
Schoonhoven

Ma-Vr 07.00/07.30-18.30

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
Ooievaars 0182 – 32 94 90
Kuikens 0182 – 38 87 31
Pauwen 0182 – 32 94 91
Mussen 0182 – 32 94 92
Kolibries 0182-386401

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Villa Kakel-Bont

De kinderdagopvang in Schoonhoven Oost heet Villa Kakel-Bont. Dit kinderdagverblijf bevindt zich in de multifunctionele accommodatie (MFA) De Vogelweide aan de Merellaan 3, waar naast onze BSO ook de Koningin Emmaschool en de Ichthusschool gevestigd zijn. Een prachtig fris gebouw met ruime groepen en leuke speelmogelijkheden, zowel binnen als op het gezellige schoolplein. Ook aan de groepen grenzen fijne buitenruimten, zodat kinderen bij mooi weer in- en uit kunnen lopen en fijn onder toezicht kunnen spelen.

Leonie, mama van Jolie (bijna 1)

“Ik krijg als ik Jolie kom halen een hele blije baby in mijn armen gelegd. Jullie zijn echt geweldig met kinderen!”

Veilig en vertrouwd

Het is niet niks om je kind de hele dag bij ons achter te laten… Krijgt hij of zij wel genoeg aandacht? Letten jullie wel goed op? Gelukkig zit dat hier wel goed! We nemen voor ieder kind de tijd. Persoonlijke aandacht, een knuffel, een grapje… Het is zo belangrijk dat je kind zich bij ons veilig en vertrouwd voelt. En wanneer je aan het eind van de dag je zoon of dochter weer komt ophalen, koppelen we de bijzonderheden nog even persoonlijk aan je terug. In de folder Praktische informatie kinderdagopvang Schoonhoven kun  je meer lezen over hoe het er op de groepen aan toe gaat.

Horizontale en verticale groepen

Op deze locatie hebben we diverse horizontale groepen en een verticale groep. In een horizontale groep zitten kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. In een verticale groep zitten kinderen van verschillende leeftijden van nul tot vier jaar bij elkaar. Meer weten over horizontale en verticale groepen in de kinderopvang? Lees over de voor- en nadelen van deze soorten opvang op onze pagina Kinderdagopvang.
Je vindt bij KDV Villa Kakel-Bont dus:
  • 4 horizontale groepen: 2 babygroepen (6 weken tot 2 jaar) en 2 peutergroepen (2 tot 4 jaar)
  • 1 verticale groep, De Kolibries (6 weken tot 4 jaar).

Warme lunch

In de periode van baby naar ondernemende kleuter maakt een kind een razendsnelle ontwikkeling door. In vier jaar tijd leren ze kruipen, zitten, lopen, praten en eten – iedere dag is één grote ontdekkingstocht. Hoe meer smaken kinderen van jongs af aan leren, hoe eenvoudiger het is om later gezond te blijven eten. Kinderen moeten gemiddeld 10 tot 15 keer iets proeven voordat ze een smaak leren waarderen. Stapje voor stapje – en hapje voor hapje – leren ze wennen aan nieuwe smaken, kleuren en texturen.

De kinderopvang is de idéale plek voor een smaakavontuur
Het proeven gaat een stuk makkelijker met vriendjes aan tafel. De pedagogisch medewerker weet met zijn of haar overtuigende kracht de kinderen te helpen om tóch dat ene hapje te proberen. Daarnaast hebben kinderen in de middag meer energie om te proeven. En hoe fijn zou het zijn als je kind overdag al zijn portie groente op heeft, zodat dit ’s avonds thuis geen druk meer op het avondeten legt…
Daarom bieden wij op de kinderdagopvang vanaf 1 januari 2023 alle kinderen vanaf 6 maanden een warme lunch. Eet je kind ’s avonds ook nog graag mee met het avondeten? Het is geen probleem als kinderen 2x een warme maaltijd per dag krijgen.

Wie verzorgt de maaltijden?
De lekkere verse maaltijden worden verzorgd door Madaga, een bedrijf dat gezonde warme maaltijden speciaal voor de kinderopvang kookt. Samen met een kinderdiëtist ontwikkelt Madaga gebalanceerde weekmenu’s die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Iedere maaltijd bevat dan ook minimaal één portie groente. Madaga zorgt er bovendien voor dat elke maaltijd een waar smaakavontuur wordt, waar de kinderen van smullen. De maaltijden worden dagvers gemaakt en geleverd op de locatie. In de bijlagen en via het onderstaande linkje vind je meer informatie over Madaga en hun leuke concept:

Madaga leaflet voor ouders

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de Kinderdagopvang groepen? Dat kan met deze virtuele rondleidingen:

Babygroepen Kuikens en Ooievaars

Peutergroepen De Pauwen en De Mussen

Een impressie

Kinderdagopvang kinderdagverblijf peuters in wilgentunnel
Buitenspeelplein BSO Villa Kakel-Bont
Hoge Box babygroep
speelhal toestel Villa Kakel-Bont
Speelhal KDV Kakel-Bont boot
speelhal KDV Kakel-bont Speelhuis
speelhal Kakel-Bont Puk
speelhal KDV Kakel-Bont tafel en stoel

Dag goed ingedeeld

Iedere dag verloopt volgens een vast dagritme, al zijn we hier best flexibel in. Speel- en spelmomenten wisselen we af met activiteiten om even tot rust te komen of een slaapje te doen. Tussendoor zijn er vaste eet- en drinkmomenten voor de kinderen met een vast ritueel, zoals een liedje. Uiteraard worden de kinderen regelmatig verschoond. Kortom, we doen er alles aan om je kind zich hier thuis te laten voelen!

Lekker spelen in de box op de kinderdagopvang (KDV)

Baby’s eigen dagritme

De baby’s in de babygroep hebben een heel eigen dagindeling. We knuffelen, spelen, voeden en verschonen. Hierbij sluiten we zoveel mogelijk aan op de gang van zaken thuis. Leuk om te vertellen is dat de meeste baby’s hier heerlijk slapen. Voor ons een teken dat ze het goed naar hun zin hebben op de groep.

Jong geleerd…

Binnen onze kinderdagopvang werken we met een speciaal voor deze leeftijd ontwikkeld educatief programma: Uk & Puk. Aan de hand van aansprekende thema’s doen we leuke en uitdagende activiteiten met de kinderen. Dit varieert van knutselen, buiten spelen en beweegactiviteiten. Spelenderwijs werken we zo aan de ontwikkeling van allerlei cognitieve, motorische en sociale vaardigheden. Daar heeft je kind veel aan als hij of zij straks naar de basisschool gaat!

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De beroepskrachten gaan op een gepaste manier om met de afhankelijkheid van baby’s. Zij benoemen hun handelingen en stemmen hun omgang af op de reactie van de baby. Zoals op stamgroep de Ooievaars waar drie beroepskrachten huilende baby’s op rustige toon troosten op de arm. Ze praten al wiegend op een vriendelijke en rustige toon tegen de baby’s. Een beroepskracht zingt tijdens het wiegen het liedje ‘In de maneschijn’ en een andere beroepskracht loopt heen en weer met de baby op de arm. Als ze ziet dat de baby naar vlaggetjes kijkt aan het plafond, haakt ze daarop in en zegt, ‘Mooi hè, die gekleurde vlaggetjes?’ Als de baby stil is, legt de beroepskracht de baby in de hangwieg.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang in Schoonhoven kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp