Kinderopvang - Schoonhoven

KDV Villa Kakel-Bont

Neem contact op
Merellaan 3
2872 AM
Schoonhoven

Ma-Vr 07.00/07.30-18.30

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
Ooievaars 0182 – 32 94 90
Kuikens 0182 – 38 87 31
Pauwen 0182 – 32 94 91
Mussen 0182 – 32 94 92

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Villa Kakel-Bont

De kinderdagopvang in Schoonhoven Oost heet Villa Kakel-Bont. Dit kinderdagverblijf bevindt zich in de multifunctionele accommodatie (MFA) De Vogelweide aan de Merellaan 3, waar naast onze BSO ook de Koningin Emmaschool en de Ichthusschool gevestigd zijn. Een prachtig nieuw gebouw met ruime groepen en leuke speelmogelijkheden, zowel binnen als op het gezellige schoolplein. Ook aan de groepen grenzen fijne buitenruimten, zodat kinderen bij mooi weer in- en uit kunnen lopen en fijn onder toezicht kunnen spelen.

Leonie, mama van Jolie (bijna 1)

“Ik krijg als ik Jolie kom halen een hele blije baby in mijn armen gelegd. Jullie zijn echt geweldig met kinderen!”

Veilig en vertrouwd

Het is niet niks om je kind de hele dag bij ons achter te laten… Krijgt hij of zij wel genoeg aandacht? Letten jullie wel goed op? Gelukkig zit dat hier wel goed! We nemen voor ieder kind de tijd. Persoonlijke aandacht, een knuffel, een grapje… Het is zo belangrijk dat je kind zich bij ons veilig en vertrouwd voelt. En wanneer je aan het eind van de dag je zoon of dochter weer komt ophalen, koppelen we de bijzonderheden nog even persoonlijk aan je terug.

Meerdere groepen

Op kinderdagopvang van Villa Kakel-Bont vangen wij kinderen op in de leeftijd vanaf zes weken tot aan de basisschoolleeftijd. Je vindt er:
  • 2 babygroepen (6 weken tot 2 jaar)
  • 2 peutergroepen (2 tot 4 jaar)

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de Kinderdagopvang groepen? Dat kan met deze virtuele rondleidingen:

Babygroepen Kuikens en Ooievaars

Peutergroepen De Pauwen en De Mussen

Een impressie

Kinderdagopvang kinderdagverblijf peuters in wilgentunnel
Buitenspeelplein BSO Villa Kakel-Bont
Hoge Box babygroep
speelhal toestel Villa Kakel-Bont
Speelhal KDV Kakel-Bont boot
speelhal KDV Kakel-bont Speelhuis
speelhal Kakel-Bont Puk
speelhal KDV Kakel-Bont tafel en stoel

Dag goed ingedeeld

Iedere dag verloopt volgens een vast dagritme, al zijn we hier best flexibel in. Speel- en spelmomenten wisselen we af met activiteiten om even tot rust te komen of een slaapje te doen. Tussendoor zijn er vaste eet- en drinkmomenten voor de kinderen met een vast ritueel, zoals een liedje. Uiteraard worden de kinderen regelmatig verschoond. Kortom, we doen er alles aan om je kind zich hier thuis te laten voelen!

Lekker spelen in de box op de kinderdagopvang (KDV)

Baby’s eigen dagritme

De baby’s in de babygroep hebben een heel eigen dagindeling. We knuffelen, spelen, voeden en verschonen. Hierbij sluiten we zoveel mogelijk aan op de gang van zaken thuis. Leuk om te vertellen is dat de meeste baby’s hier heerlijk slapen. Voor ons een teken dat ze het goed naar hun zin hebben op de groep.

Jong geleerd…

Binnen onze kinderdagopvang werken we met een speciaal voor deze leeftijd ontwikkeld educatief programma: Uk & Puk. Aan de hand van aansprekende thema’s doen we leuke en uitdagende activiteiten met de kinderen. Dit varieert van knutselen, buiten spelen en beweegactiviteiten. Spelenderwijs werken we zo aan de ontwikkeling van allerlei cognitieve, motorische en sociale vaardigheden. Daar heeft je kind veel aan als hij of zij straks naar de basisschool gaat!

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“Op de groep ligt een jonge baby in de kinderwagen te slapen. De pedagogisch medewerkers houden deze baby steeds in de gaten. Als hij wakker wordt, haalt een pedagogisch medewerker hem uit de wagen, knuffelt hem en praat met een rustige stem. Bij de peutergroep zijn de kinderen net begonnen met fruit eten. Een schaal fruit gaat rond en de kinderen mogen er twee stukjes van af pakken. Ondertussen valt er een beker van een kind om. De pedagogisch medewerkers reageren rustig en zeggen dat het niet erg is en maken het schoon. Als iedereen klaar is mogen de kinderen met een eigen washand hun gezicht en mond schoonmaken.”

Meer lezen?

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Lees het hele rapport op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp