Kinderopvang - Bergambacht

KDV Villa Bab-belaar

Neem contact op
Meidoornstraat 3C
2861 VH
Bergambacht
Ma-Vr 07.30-18.30

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
de Kwebbelaars 0182 – 244406
de Praatjesmakers 0182 – 244407

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over KDV Villa Bab-belaar

Onze kinderdagopvang Villa Bab-belaar in Bergambacht bevindt zich in de multifunctionele accommodatie aan de Meidoornstraat 3C, waar naast onze BSO ook peuteropvang Kleinduimpje en het centraal bureau van Waardse Kids gevestigd zijn. Een gezellig gebouw met ruime groepen en leuke speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten.

Veilig en vertrouwd

Het is niet niks om je kind de hele dag bij ons achter te laten… Krijgt hij of zij wel genoeg aandacht? Letten jullie wel goed op? Gelukkig zit dat hier wel goed! We nemen voor ieder kind de tijd. Persoonlijke aandacht, een knuffel, een grapje… Het is zo belangrijk dat je kind zich bij ons veilig en vertrouwd voelt. En wanneer je aan het eind van de dag je zoon of dochter weer komt ophalen, koppelen we de bijzonderheden nog even persoonlijk aan je terug. In de folder praktische informatie kinderopvang Bergambacht kun  je meer lezen over hoe het er op de groepen aan toe gaat.

Horizontale groepen

Je vindt bij KDV Villa Bab-belaar in Bergambacht:
  • 1 babygroep de Kwebbelaars (6 weken tot 2 jaar)
  • 1 peutergroep de Praatjesmakers (2 tot 4 jaar)

Warme maaltijd

In de periode van baby naar ondernemende kleuter maakt een kind een razendsnelle ontwikkeling door. In vier jaar tijd leren ze kruipen, zitten, lopen, praten en eten – iedere dag is één grote ontdekkingstocht. Hoe meer smaken kinderen van jongs af aan leren, hoe eenvoudiger het is om later gezond te blijven eten. Kinderen moeten gemiddeld 10 tot 15 keer iets proeven voordat ze een smaak leren waarderen. Stapje voor stapje – en hapje voor hapje – leren ze wennen aan nieuwe smaken, kleuren en texturen.

De kinderopvang is de idéale plek voor een smaakavontuur

Het proeven gaat een stuk makkelijker met vriendjes aan tafel. De pedagogisch medewerker weet met zijn of haar overtuigende kracht de kinderen te helpen om tóch dat ene hapje te proberen. Daarnaast hebben kinderen in de middag meer energie om te proeven. En hoe fijn zou het zijn als je kind overdag al zijn portie groente op heeft, zodat dit ’s avonds thuis geen druk meer op het avondeten legt…
Daarom bieden wij op de kinderdagopvang vanaf 1 januari 2023 alle kinderen vanaf 6 maanden een warme maaltijd. Eet je kind ’s avonds ook nog graag mee met het avondeten? Het is geen probleem als kinderen 2x een warme maaltijd per dag krijgen.

Wie verzorgt de maaltijden?

De lekkere verse maaltijden worden verzorgd door Madaga, een bedrijf dat gezonde warme maaltijden speciaal voor de kinderopvang kookt. Samen met een kinderdiëtist ontwikkelt Madaga gebalanceerde weekmenu’s die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Iedere maaltijd bevat dan ook minimaal één portie groente. Madaga zorgt er bovendien voor dat elke maaltijd een waar smaakavontuur wordt, waar de kinderen van smullen. De maaltijden worden dagvers gemaakt en geleverd op de locatie. In de bijlagen en via het onderstaande linkje vind je meer informatie over Madaga en hun leuke concept:

Madaga leaflet voor ouders

Een impressie

Kinderdagopvang kinderdagverblijf peuters in wilgentunnel
Hoge Box babygroep
Speelhal KDV Kakel-Bont boot
speelhal Kakel-Bont Puk

Dag goed ingedeeld

Iedere dag verloopt volgens een vast dagritme, al zijn we hier best flexibel in. Speel- en spelmomenten wisselen we af met activiteiten om even tot rust te komen of een slaapje te doen. Tussendoor zijn er vaste eet- en drinkmomenten voor de kinderen met een vast ritueel, zoals een liedje. Uiteraard worden de kinderen regelmatig verschoond. Kortom, we doen er alles aan om je kind zich hier thuis te laten voelen!

Lekker spelen in de box op de kinderdagopvang (KDV)

Baby’s eigen dagritme

De baby’s in de babygroep hebben een heel eigen dagindeling. We knuffelen, spelen, voeden en verschonen. Hierbij sluiten we zoveel mogelijk aan op de gang van zaken thuis. Leuk om te vertellen is dat de meeste baby’s hier heerlijk slapen. Voor ons een teken dat ze het goed naar hun zin hebben op de groep.

Jong geleerd…

Binnen onze kinderdagopvang werken we met een speciaal voor deze leeftijd ontwikkeld educatief programma: Uk & Puk. Aan de hand van aansprekende thema’s doen we leuke en uitdagende activiteiten met de kinderen. Dit varieert van knutselen, buiten spelen en beweegactiviteiten. Spelenderwijs werken we zo aan de ontwikkeling van allerlei cognitieve, motorische en sociale vaardigheden. Daar heeft je kind veel aan als hij of zij straks naar de basisschool gaat!

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“Op de groep ligt een jonge baby in de kinderwagen te slapen. De pedagogisch medewerkers houden deze baby steeds in de gaten. Als hij wakker wordt, haalt een pedagogisch medewerker hem uit de wagen, knuffelt hem en praat met een rustige stem. Bij de peutergroep zijn de kinderen net begonnen met fruit eten. Een schaal fruit gaat rond en de kinderen mogen er twee stukjes van af pakken. Ondertussen valt er een beker van een kind om. De pedagogisch medewerkers reageren rustig en zeggen dat het niet erg is en maken het schoon. Als iedereen klaar is mogen de kinderen met een eigen washand hun gezicht en mond schoonmaken.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang in Schoonhoven kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp