Kinderopvang - Schoonhoven

BSO Villa Kakel-Bont

Neem contact op
Merellaan 3
2872 AM
Schoonhoven

Ma-Vr 14.00-18.30
Ma-Vr 07.00/07.30-08.30

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
– de Papegaaien: 0182 – 32 63 05

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Villa Kakel-Bont

BSO Villa Kakel-Bont bevindt zich in de multifunctionele accommodatie (MFA) De Vogelweide aan de Merellaan 3 in Schoonhoven Oost. Dat is heel handig naast de Koningin Emmaschool en de Ichthusschool. Villa Kakel-Bont is supermooi ingericht met een grote hal vol uitdagende speel- en spelmogelijkheden en een moderne keuken waar heerlijk gekookt en gebakken kan worden. Met de kinderen worden er dan lekkernijen gemaakt. En bij mooi weer gaat op het speelplein de sproeier aan. Hier kun je echt naar hartenlust spelen!

Praktische informatie

Benieuwd hoe het er bij ons aan toe gaat in de dagelijkse praktijk?
Lees onze folder Praktische informatie BSO Schoonhoven.

Ook BSO in de schoolvakanties, of liever zonder?

Bij structurele naschoolse opvang neem je iedere week op vaste dagen NSO af, gedurende het hele jaar. Gaat je kind naar BSO Villa Kakel-Bont, dan kun je kiezen voor een 40 weken of 52 weken contract. Dit betekent dat je kind wel of juist niet naar ons kan komen in de schoolvakanties. Deze keuzemogelijkheid geeft jou nog meer vrijheid om de opvang van je kind(eren) af te stemmen op jouw wensen en situatie. Interessant als je bijvoorbeeld zelf thuis bent in de schoolvakanties of de opvang in die periode op een andere manier wilt vormgeven.

Peter, vader van Kiki (8)

“Kiki kan niet wachten tot het weer vakantie is… dan mag ze hele dagen naar de BSO. Speurtochten, naar het zwembad of een buitenspeeltuin. Het is iedere keer weer een hele happening!”

Virtuele Rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de BSO groep de Papegaaien? Dat kan met onze virtuele rondleiding:

Een impressie

speelhal Kakel-bont speelhuis
kinderen met cakeje in schort
kinderen met cakeje op bank
Kinderen kijken naar cakeje
Buitenspeelplein BSO Villa Kakel-Bont
speelhal BSO Kakel-Bont bakken
speelhal BSO Kakel-Bont bank
speelhal Kakel-Bont tafel en stoelen
BSO Bus BSO Eigen-Wijs

Altijd een avontuur!

Want laten we wel wezen: na school ben je vrij! Kinderen doen even iets voor zichzelf, waarna we gezellig samen wat eten en drinken. Bij je vaste leidster kun je je verhaal kwijt. Daarna ga je lekker spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Elke dag doen we wel wat leuks en je mag zelf weten of je daaraan mee doet: bakken, knutselen of een spel… niemand hoeft zich hier te vervelen. En in de schoolvakanties is het hier helemaal een dolle boel! We maken er dan een feestje van met coole uitstapjes en bijzondere activiteiten.

Sport-BSO honkbal

Gek op sport en bewegen?

Houdt je kind van sport of heb je een echt buitenkind? Dan is onze Sport-BSO een goed en leuk alternatief.

 

Meerdere groepen

Vanaf het moment dat je kind naar de basisschool gaat, kun je in Villa Kakel-Bont gebruik maken van de naschoolse opvang (NSO) voor kinderen t/m 5 jaar. Hier zit de groep de Papegaaien. Vanaf 6 jaar gaan de kinderen naar BSO de Waterviolier.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De beroepskrachten ondersteunen en stimuleren de ontwikkeling van (individuele) kinderen. Een beroepskracht zegt op een duidelijke toon, ‘Jongen en meisjes het is cracker tijd, alles zelf opruimen. De beroepskracht geeft duidelijke heldere instructies aan de kinderen en zegt, ‘Jullie twee ruimen de strijkkralen van de grond en jullie twee mogen ook helpen’. De kinderen luisteren goed naar de instructie en ruimen de strijkkralen van de grond. De beroepskracht loopt naar jongens die in de bouwhoek spelen en vraagt op vriendelijke toon, ‘Doen jullie het speelgoed netjes terug in de bakken?’. De beroepskracht motiveert op een spontane manier de kinderen die geen zin hebben om op te ruimen en zegt, ‘Hup, hup, hup, opruimen dan gaan we aan tafel. Ook geeft de beroepskracht gerichte instructie aan een paar kinderen die wat ondersteuning nodig hebben en zegt, ‘Die bak mag daar boven op die kast’. Het kind volgt de aanwijzing van de beroepskracht en zet de bak boven op de kast. De kinderen reageren enthousiast en ruimen snel het speelgoed op. De beroepskracht geeft dan ook gerichte complimenten aan de kinderen en zegt, ‘Dat ziet er weer keurig uit’.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang in Schoonhoven kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp