Kinderopvang - Schoonhoven

Speelgoeduitleen

Neem contact op
Tinbergenlaan 40
2871 KC
Schoonhoven

Di 15.15-16.15 (tijdelijk gesloten op dinsdag)
Vr 19.00-20.00
Za 11.00-12.00

Voor vragen over Speelotheek ‘Leentje Beer’ kun je terecht bij onze medewerkers die tijdens de uitleen en de speelochtenden aanwezig zijn. Tijdens de openingstijden kun je ook bellen: 06 – 47 85 3397.

Speelgoeduitleen: meer speelplezier voor je kind

Je doet je kind geen groter plezier, dan met een abonnement op de Speelgoeduitleen van Speelotheek ‘Leentje Beer’. Dan kun je wekelijks terecht voor het lenen van leuk en uitdagend speelgoed. Ons aanbod is enorm! Een ideale kans om nieuw speelgoed uit te proberen voordat je eventueel besluit het zelf te kopen in de winkel. Ook is het handig voor oppasouders of grootouders, die af en toe speelgoed nodig hebben. Behalve bekend speelgoed vind je in de Speelotheek ook bijzonder spelmateriaal dat je niet in de reguliere speelgoedwinkels ziet. De Speelotheek is een onderdeel van Waardse Kids Kinderopvang.

Waarom zou je speelgoed lenen?

 • Spelen stimuleert de ontwikkeling van ieder kind. – Door veel afwisseling in speelgoed, leert je kind meer. Het blijft uitproberen en ontdekken, zonder dat jouw kasten overvol raken.
 • Duur en minder bekend speelgoed wordt voor iedereen bereikbaar. – De Speelotheek kiest voor kwalitatief en vaak duurder speelgoed, dat niet op iedere straathoek te koop is. En je kunt het allemaal lenen!
 • Door eerst bij de Speelotheek speelgoed te lenen en uit te proberen, voorkom je een miskoop. – Wil je kind heel graag een bepaald speelgoed hebben, maar twijfel jij of het echt wel zo’n succes wordt? Probeer het dan eerst een tijdje uit door het speelgoed bij ons te lenen.
 • Voor weinig geld kan jouw kind nieuw speelgoed uitproberen. – Wil je kind graag vaak iets nieuws of heeft het interesses die snel wisselen? Met een abonnement op de Speelotheek kun je vaak ander speelgoed in huis halen, zonder dat het je veel geld kost.
 • Het lenen van speelgoed is duurzaam. – Speelgoed van goede kwaliteit gaat lang mee en er kan door veel kinderen mee gespeeld worden. Is je kind ermee uitgespeeld, dan lever je het weer in en zoek je iets anders leuks uit.

 

Ken je onze Speelochtenden al?

Het leuke van de Speelotheek is dat we nog meer doen. Naast onze speelgoeduitleen hebben we ook speelochtenden. Gezellig met andere kinderen spelen, terwijl de mama’s of papa’s, opa’s of oma’s even bijkletsen en handige tips uitwisselen. Kom je ook eens kijken?

Wat voor speelgoed vind je bij ons?

We hebben ons speelgoed ingedeeld op thema, niet op leeftijd. We willen kinderen niet in een hokje duwen. Dit geeft je kind veel meer vrijheid om lekker te spelen. Laat ze gewoon zelf bepalen of ze iets uit willen proberen. Natuurlijk kunnen we je altijd adviseren het uitzoeken van iets leuks voor je kind. Bij de inkoop van nieuw speelgoed kiezen we waar mogelijk voor duurzaam speelgoed, bijvoorbeeld van hout of verantwoord (gerecycled) plastic. Maar we weten ook dat speelgoed met toeters en bellen onder de kinderen heel populair is, dus dat hebben we ook op de plank staan.

Net als:

 • Bewegingsmaterialen, zoals skelters, loopauto’s, fietsen, steps, drifters, glijbanen en eenwielers
 • Fantasiematerialen, zoals speelgoeddieren, Baby Born, boerderij met dieren, garages, VTech Toettoet en Playmobil
 • Bouw- en constructiematerialen, zoals Lego, Duplo, K’nex, Kapla en Aquaplay
 • Gezelschapsspellen, zoals Monopoly, Onderuit, Mijn eerste Boomgaard en een flink assortiment smart-games
 • Zintuigelijk speelgoed, zoals activity borden en VTech
 • Materiaal voor coöperatief spel, zoals het spel Max de Kat
 • Populair materiaal dat kinderen kennen van de kinderopvang, zoals de Swinxs, een interactieve spelcomputer voor buiten die werkt met polsbandjes
 • Ook voor bijvoorbeeld een kinderfeestje hebben wij materiaal in de uitleen.
Meer informatie over de Speelotheek

Jan-Willem, papa van Rolf (4)

“Mijn zoon kiest meestal voor stoer speelgoed met auto’s of dino’s, maar soms komen we met een poppenhuis thuis. Ik vind het allemaal goed. Hij vermaakt zich er prima mee!”

Een impressie

Kom je naar de Speelochtend in de Speelotheek? Of naar de Speelgoeduitleen?
Kom je naar de Speelochtend in de Speelotheek? Of naar de Speelgoeduitleen?
Kom je naar de Speelochtend in de Speelotheek? Of naar de Speelgoeduitleen?
Kom je naar de Speelochtend in de Speelotheek? Of naar de Speelgoeduitleen?
Kom je naar de Speelochtend in de Speelotheek? Of naar de Speelgoeduitleen?
Kom je naar de Speelochtend in de Speelotheek? Of naar de Speelgoeduitleen?

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp