Kinderopvang - Schoonhoven

BSO Villa Eigen-Wijs

Neem contact op
Marconiplein 1
2871 JG
Schoonhoven

Ma-Vr 07.00/07.30-08.30
Ma-Vr 14.00-18.30

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
Koala’s 0182 – 38 97 98
Kameleons 0182 – 38 97 96
Kangoeroes 0182 – 38 97 94

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Villa Eigen-Wijs

De buitenschoolse opvang in Schoonhoven Noord zit in Villa Eigen-Wijs. Deze BSO bevindt zich op Marconiplein 1, net als ons kinderdagverblijf, in een gezellig en ruim gebouw centraal gelegen in de wijk. We hebben een mooi plein om lekker buiten te kunnen spelen. En in de keuken boven kunnen we de lekkerste dingen bakken, van koekjes tot pizza’s. En dat doen we dus ook vaak!

Altijd een avontuur!

Laten we even duidelijk zijn: BSO is geen school, maar vrije tijd! En dat betekent ontspanning. Even iets eten en drinken na school, je verhaal kwijt kunnen, buiten of binnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes, spelletje doen, even lekker chillen of onbedaarlijk de slappe lach krijgen, het mag hier allemaal! Ook gaan we samen op stap, of organiseren we leuke activiteiten. Er is altijd wel een avontuur te beleven!

Praktische informatie

Benieuwd hoe het er bij ons aan toe gaat in de dagelijkse praktijk?
Lees onze folder Praktische informatie BSO Schoonhoven.

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de BSO groepen op Villa Eigen-Wijs? Dat kan met deze virtuele rondleiding:

Berend, vader van Esmée (6)

“Mijn dochter gaat drie dagen per week naar de BSO. En dat vindt ze elke keer een feest!”

Een impressie

fruitschaal BSO eigen-wijs
kinderen eten fruit
kinderen op klimrek
kinderen op de bak BSO Villa Eigen-Wijs
kinderen kleuren buiten

Meerdere groepen

Vanaf het moment dat je kind naar de basisschool gaat, kun je in Villa Eigen-Wijs gebruik maken van  zowel de voorschoolse opvang (VSO) als de naschoolse opvang (NSO). Wij delen waar mogelijk de groepen zoveel mogelijk op leeftijd in. Je vindt er:
  • Koala’s (ca. 4 tot en met 5 jaar)
  • Kameleons (ca. 6 tot en met 8 jaar)
  • Kangoeroes (ca. 9 tot en met 12 jaar)

 

Ook BSO in de schoolvakanties, of liever zonder?

Bij structurele naschoolse opvang neem je iedere week op vaste dagen NSO af, gedurende het hele jaar. Gaat je kind naar BSO Villa Eigen-Wijs, dan kun je kiezen voor een 40 weken of 52 weken contract. Dit betekent dat je kind wel of juist niet naar ons kan komen in de schoolvakanties. Deze keuzemogelijkheid geeft jou nog meer vrijheid om de opvang van je kind(eren) af te stemmen op jouw wensen en situatie. Interessant als je bijvoorbeeld zelf thuis bent in de schoolvakanties of de opvang in die periode op een andere manier wilt vormgeven.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De beroepskrachten hebben gesprekjes met de kinderen waarbij beiden bijdragen aan de voortgang en inhoud van het gesprek. De beroepskrachten sluiten op passende wijze aan op de situatie en/of de vraag van een kind. Er is verbaal en non-verbaal contact. De kinderen zitten aan tafel voor het fruitmoment. De beroepskracht checkt of iedereen aanwezig is en vraagt of er bijzonderheden zijn: “Wie moet vandaag naar sport, wie mag zelfstandig naar huis?” De kinderen reageren op de vraag van de beroepskracht, de sfeer is gezellig. Zowel de beroepskrachten als de kinderen hebben zichtbaar plezier in de gesprekjes aan tafel, er heerst een gemoedelijke sfeer waarbij iedereen de kans krijgt om iets te zeggen.”

“In groep Kameleon zijn de kinderen klaar met eten en drinken. Ze krijgen ruimte voor zelfsturing, maar de beroepskracht is voor de kinderen beschikbaar als hulp en controlepunt voor wat kan en mag. De kinderen gedragen zich zelfstandig en zelfverantwoordelijk bij het aangaan en uitvoeren van activiteiten gedurende vrij spel. Zij gaan hun eigen gang. Sommige kinderen kiezen voor buiten spelen, anderen zijn binnen aan het kleuren. De kinderen mogen ook om beurten op de spelcomputer. De beroepskrachten lopen rond en sluiten aan bij het spel of bij een gesprekje.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Mand met tennisrackets op de Sport-BSO

Gek op sport en bewegen?

Houdt je kind van sport of heb je een echt buitenkind? Dan is onze Sport-BSO (vanaf 7 jaar) misschien een leuk alternatief. Of als aanvulling op de reguliere BSO.

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang in Schoonhoven kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp