Kinderopvang - Schoonhoven

KDV Villa Eigen-Wijs

Neem contact op
Marconiplein 1
2871 JG
Schoonhoven

Ma-Vr 07.00/07.30-18.30

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
Zeepaardjes 0182 – 38 97 99
Zeesterren 0182 – 38 97 95
Vlindertjes 0182 – 38 97 97
Girafjes 0182 – 38 97 93

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Villa Eigen-Wijs

KDV Villa Eigen-Wijs is ons kinderdagverblijf in Schoonhoven Noord. Je vindt deze KDV aan het Marconiplein 1, net als onze BSO. Een gezellig en ruim gebouw met veel speelmogelijkheden, zowel binnen als op het gezellige plein. Bij mooi weer gaan we daarom lekker met de kinderen naar buiten waar ze onder toezicht kunnen spelen.

Veilig en vertrouwd

Het is niet niks om je kind de hele dag bij ons achter te laten… Krijgt hij of zij wel genoeg aandacht? Letten jullie wel goed op? Gelukkig zit dat wel goed bij KDV Villa Eigen-Wijs! We nemen voor ieder kind de tijd. Persoonlijke aandacht, een knuffel, een grapje… Het is zo belangrijk dat je kind zich bij ons veilig en vertrouwd voelt. En wanneer je aan het eind van de dag je zoon of dochter weer komt ophalen, koppelen we de bijzonderheden nog even persoonlijk aan je terug. In de folder Praktische informatie kinderdagopvang Schoonhoven kun je meer lezen over hoe het er op de groepen aan toe gaat.

Meerdere groepen

Op KDV Villa Eigen-Wijs vangen wij kinderen op in de leeftijd vanaf zes weken tot aan de basisschoolleeftijd. Je vindt er:
  • 2 babygroepen (6 weken tot 2 jaar)
  • 2 peutergroepen (2 tot 4 jaar)

Warme maaltijd

In de periode van baby naar ondernemende kleuter maakt een kind een razendsnelle ontwikkeling door. In vier jaar tijd leren ze kruipen, zitten, lopen, praten en eten – iedere dag is één grote ontdekkingstocht. Hoe meer smaken kinderen van jongs af aan leren, hoe eenvoudiger het is om later gezond te blijven eten. Kinderen moeten gemiddeld 10 tot 15 keer iets proeven voordat ze een smaak leren waarderen. Stapje voor stapje – en hapje voor hapje – leren ze wennen aan nieuwe smaken, kleuren en texturen.

De kinderopvang is de idéale plek voor een smaakavontuur

Het proeven gaat een stuk makkelijker met vriendjes aan tafel. De pedagogisch medewerker weet met zijn of haar overtuigende kracht de kinderen te helpen om tóch dat ene hapje te proberen. Daarnaast hebben kinderen in de middag meer energie om te proeven. En hoe fijn zou het zijn als je kind overdag al zijn portie groente op heeft, zodat dit ’s avonds thuis geen druk meer op het avondeten legt…
Daarom bieden wij op de kinderdagopvang vanaf 1 januari 2023 alle kinderen vanaf 6 maanden een warme maaltijd. Eet je kind ’s avonds ook nog graag mee met het avondeten? Het is geen probleem als kinderen 2x een warme maaltijd per dag krijgen.

Wie verzorgt de maaltijden?

De lekkere verse maaltijden worden verzorgd door Madaga, een bedrijf dat gezonde warme maaltijden speciaal voor de kinderopvang kookt. Samen met een kinderdiëtist ontwikkelt Madaga gebalanceerde weekmenu’s die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Iedere maaltijd bevat dan ook minimaal één portie groente. Madaga zorgt er bovendien voor dat elke maaltijd een waar smaakavontuur wordt, waar de kinderen van smullen. De maaltijden worden dagvers gemaakt en geleverd op de locatie. In de bijlagen en via het onderstaande linkje vind je meer informatie over Madaga en hun leuke concept:

Madaga leaflet voor ouders

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de Kinderdagopvang peutergroepen Vlindertjes en Girafjes? Dat kan met deze virtuele rondleiding:

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de Kinderdagopvang babygroepen Zeepaardjes en Zeesterren? Dat kan met deze virtuele rondleiding:

Dag goed ingedeeld

Alle dagen verlopen hier over het algemeen volgens een vast dagritme. Speel- en spelmomenten worden afgewisseld met activiteiten om even tot rust te komen of een slaapje te doen. Tussendoor zijn er vaste eet- en drinkmomenten voor de kinderen met vaste rituelen, zoals een liedje. Uiteraard worden de kinderen regelmatig verschoond. Kortom, we doen er alles aan om je kind zich hier thuis te laten voelen!

Vera, mama van Flo (1)

“Haar eerste stapjes zette Flo hier op het kinderdagverblijf. Ik baalde dat ik dit moment gemist had, maar de leidsters hebben het voor me gefilmd. Dat vind ik echt super tof!”

Jong geleerd…

Binnen onze kinderdagopvang werken we voor de peuters met een speciaal voor deze leeftijd ontwikkeld educatief programma: Uk & Puk. Aan de hand van aansprekende thema’s doen we leuke en uitdagende activiteiten met de kinderen. Dit varieert van knutselen tot buiten spelen en beweegactiviteiten. Spelenderwijs werken we op deze manier aan de ontwikkeling van allerlei cognitieve, motorische en sociale vaardigheden, Daar heeft je kind veel aan als hij of zij straks naar de basisschool gaat!

Een impressie

Kind KDV Villa Eigen-Wijs op glijbaan
Slapende baby op KDV Villa Eigen-Wijs
Peuter stapelt blokken op KDV Villa Eigen-Wijs
hoge box zijkant bij KDV Villa Eigen-Wijs
peutert op tractor bij KDV Villa Eigen-Wijs
loopauto's speelhal KDV Eigen-Wijs
Kapstok op speelhal KDV Eigen-Wijs
peuter groepsruimte KDV Villa Eigen-Wijs

Baby’s eigen dagritme

De baby’s in de babygroep hebben een heel eigen dagindeling. We knuffelen, spelen, voeden en verschonen. Hierbij sluiten we zoveel mogelijk aan op de gang van zaken thuis. Alle kinderen hebben een eigen bed, waarin ze heerlijk kunnen slapen. Dat vinden we belangrijk, want kinderen houden van vastigheid.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De beroepskracht in groep Zeepaardjes haalt een baby uit de bed. “Hé, je hebt een schone luier nodig he?!” zegt ze tegen het kind. “Kom, we gaan je eens even een schone luier aandoen.” Ze legt het kind op de commode en trekt de kleertjes uit. De beroepskracht maakt zowel verbaal als non-verbaal contact met het kind. Ze maakt oogcontact met het kind en aait het zachtjes over het hoofd. Zij praat tijdens het verschonen tegen het kind. De beroepskracht sluit aan bij het kind door zowel haar stem- en taalgebruik aan te passen aan de leeftijd van het kind. Ze benoemt duidelijk de handelingen die zij uitvoert. “Ooh, ik zie dat je moeder al komt, je wordt opgehaald. Kom, we gaan eens even kijken of je nog wat kleertjes in je tasje hebt zitten”, zegt ze tegen de baby. Ze tilt de baby op en lacht naar de baby.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang in Schoonhoven kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp