Kinderopvang - Schoonhoven

Peuteropvang de Violiertjes

Neem contact op
Waterviolier 26
2871 NT
Schoonhoven

Openingstijden
Ma,Di,Do,Vr 08.15-12.15

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0182-244411

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over peuteropvang de Violiertjes

Heb je thuis een peuter die wel wat uitdaging kan gebruiken? Bij de Violiertjes vindt hij of zij aansluiting, gezelligheid en allerlei nieuws om te ontdekken. Je vindt deze peuteropvang/ peuterspeelzaal op onze locatie Waterviolier in Schoonhoven-Oost aan de Waterviolier 26. Een prachtig nieuw gebouw met veel speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten in de gezellige tuin.

Wat is het verschil?

Peuteropvang is de nieuwe naam voor de peuterspeelzaal. Aan de opzet en de tijden is echter niks veranderd. Je peuter komt gewoon gezellig een paar uurtjes spelen en leert ondertussen een heleboel. Een prima voorbereiding op de basisschool!

Interessant?

Hier kun je lezen hoe het er op de groep aan toe gaat: Praktische informatie peuteropvang Schoonhoven.

VVE-peutereducatieprogramma Uk & Puk

Samen opgroeien met Puk

Spelen en leren gaan hand in hand bij peuteropvang de Violiertjes. We werken met een speciaal voor deze leeftijd ontwikkeld educatief programma: Uk & Puk. Al snel is Puk de beste vriend van jouw ondernemende peuter. Puk is de pop die alle activiteiten met de kinderen meedoet en alles durft. Puk helpt kinderen de wereld te ontdekken en te begrijpen. Zo bereiden wij je kind spelenderwijs voor op de basisschool. Thema’s als ‘Welkom Puk’, ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van je peuter. Kinderen leren begrippen als groot en klein, lang en kort. Maar ook leren ze over ziek zijn, gezonde voeding en mogen ze de pop Puk beter maken met pleisters en verbandjes. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk, net als het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters.

Virtuele rondleiding

Wil je een kijkje nemen bij de locatie van de Violiertjes? Dat kan met deze virtuele rondleiding

Een impressie

Lekker bewegen

Ons programma is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. Iedere dag worden er leuke spelletjes en activiteiten gedaan. Ook bewegen is belangrijk. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen van en worden motorisch sterker.

Alfred, papa van Anna (3)

“Vriendjes maken, avonturen beleven, nieuwe dingen leren… Op de peuteropvang gaat er een wereld voor je kind open. Onze Anna wil graag naar school, maar daar is ze natuurlijk nog een beetje jong voor. Hier vindt ze het ook leuk.”

VVE?

Heeft je peuter een VVE-indicatie gekregen van het consultatiebureau, dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“Er heerst een ontspannen, open sfeer in de groep. De kinderen zitten aan tafel en zijn bijna klaar met eten en drinken. Aan hun gedrag is te zien dat ze zich op hun gemak voelen. Ze hebben gesprekjes met de beroepskracht.  Vervolgens vraagt zij wie haar wil helpen met het karretje. Een kind wil het graag en mag met de beroepskracht meelopen en het karretje in de groep rijden. Het kind helpt ook mee met alle bekers op het karretje te zetten. De beroepskracht geeft een compliment aan het kind. Een kind begint te huilen aan de tafel. De beroepskracht ziet het en gaat het kind troosten. Zij pakt het kind op schoot en praat tegen hem.“Voel je je niet lekker? Dat snap ik. Wij hebben mama gebeld en zij komt jou snel ophalen.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp