Kinderopvang - Lekkerkerk

Peuteropvang Polderrijk

Neem contact op
Koninginneweg 3
2941 XH
Lekkerkerk

Ma-Vr 08.15-12.15

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0180 – 66 44 78

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Peuteropvang Polderrijk

Is je peuter aangekomen in de ‘Ik ben twee, dus ik zeg nee’-fase, dan is hij duidelijk toe aan iets nieuws. In Lekkerkerk ben je van harte welkom bij peuteropvang/peuterspeelzaal Polderrijk (voorheen ’t Lekkertje). Peuteropvang is de nieuwe naam voor de peuterspeelzaal. Aan de opzet en de tijden is echter niks veranderd. Je peuter komt gewoon gezellig een paar uurtjes spelen en leert ondertussen een heleboel. Een prima voorbereiding op de basisschool!

Deze peuteropvang zit samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, de speelotheek, de dagopvang en BSO Nederlek in een prachtig, ruim gebouw. Het geheel is speels opgezet met een uitdagende klim- en speelhoek. Maar ook de geweldige poppenhoek (met Senseo) doet het goed bij de peuters!

Alle kansen voor je kind

Bij peuteropvang/peuterspeelzaal Polderrijk krijgt je peuter alle kansen om dingen uit te proberen en nieuwe vrienden te maken. Op deze mooie locatie werkt een vast team lieve pedagogisch medewerksters. Je kind is hier in vertrouwde handen! We streven er naar om elk kind zo goed mogelijk voor te bereiden op het basisonderwijs. Dit met respect voor de verschillende ontwikkelingsmogelijkheden van elk kind. De manier waarop wij hier in de praktijk aan werken, vind je in ons beleidsplan.

Ook kun je lezen hoe het er op de groep aan toe gaat in de praktische informatie peuteropvang Polderrijk

VVE-peutereducatieprogramma Uk & Puk

Puk als het grote voorbeeld voor je peuter

We werken met het taalstimuleringsprogramma Puk & Ko. Het op tijd stimuleren van de taalontwikkeling kan een achterstand op een later moment voorkomen. Puk & Ko laat peuters spelenderwijs groeien. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Maar ook het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters. Het doel is een basis leggen voor een goede Nederlandse taalvaardigheid, zodat je peuter moeiteloos kan doorstromen naar groep 1 van het basisonderwijs.

Lekker bezig zijn

Ons programma is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. Iedere dag worden er leuke spelletjes gedaan en mogen de kinderen vrij spelen. Bewegen is belangrijk. Kinderen krijgen er meer zelfvertrouwen van en worden motorisch sterker. Super leuk is het jaarlijkse voorleesontbijt in de bibliotheek. Een echte attractie voor de kleintjes!

Virtuele Rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op Peuteropvang Polderrijk? Dat kan met onze virtuele rondleiding:

Een impressie

Pm en kind aan tafel
Kind in speeltoestel
speelkeuken ´t Lekkertje
speelhoek ´t Lekkertje
lokaal ´t Lekkertje
speellokaal ´t Lekkertje
tafel en stoelen ´t Lekkertje
speelplein ´t Lekkertje
buitenkant Polderrijk

Anton, papa van Max (3)

“Wat wordt je kind hier blij. Lekker samen met de andere peuters op onderzoek uit. Je ziet ze gewoon groeien!”

In goed overleg

Wij hechten veel waarde aan een goed contact tussen ouders en pedagogisch medewerkers. Om je kind zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden, vinden we het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele bijzonderheden of veranderingen in het gezin of de omgeving. Bij het halen en brengen kun je altijd met vragen of opmerkingen bij ons terecht.

Iets belangrijks bespreken?

Heb je behoefte aan een uitgebreider gesprek, maak daarvoor dan een afspraak. Dan nemen we er rustig de tijd voor.

Ook voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Onze peuteropvang is een VVE-locatie. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit houdt in dat kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand extra begeleiding krijgen. Alle peuterleidsters die op onze locatie werken zijn daarvoor gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het VVE-traject heeft je peuter een indicatie nodig vanuit het consultatiebureau.

Heeft je peuter deze VVE-indicatie gekregen?

Dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“Als het tijd is om op te ruimen zingen de pedagogisch medewerkers een kort opruimliedje en vervolgens gaat iedereen opruimen. Ook voor het fruit eten wordt er een liedje gezongen. De pedagogisch medewerker laat vervolgens zien welk fruit er die dag allemaal is. Ze houdt steeds een ander stukje fruit omhoog en de kinderen mogen zeggen welk fruit zij denken dat het is. Vervolgens gaat het bordje fruit rond en mag elk kind een stukje pakken. Een kind zegt: ‘Hee een pitje!’ De pedagogisch medewerker reageert erop door te vragen waar het pitje vandaan komt. Het kind antwoordt dat het uit de appel komt.”

Meer lezen?

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Lees het hele rapport op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp