Kinderopvang - Bergambacht

Peuteropvang Kleinduimpje

Neem contact op
Meidoornstraat 3c
2861 VH
Bergambacht

Ma-Vr 08.15-12.15

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0182 – 24 44 08

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

 

Over peuteropvang Kleinduimpje

Kom je uit Bergambacht of Ammerstol? Midden in het centrum van Bergambacht vind je onze Peuteropvang Kleinduimpje, vlakbij Basisschool Kiezel en Kei en Basisschool De Ark. Peuteropvang is de nieuwe naam voor de peuterspeelzaal. Aan de opzet en de tijden is echter niks veranderd. Je peuter komt gewoon gezellig een paar uurtjes spelen en leert ondertussen een heleboel. Een prima voorbereiding op de basisschool!

Is je peuter toe aan meer uitdaging en vind je samen spelen met andere kinderen belangrijk? Dan is onze peuteropvang een aanrader. Je peuter gaat bij ons lekker spelen en leert zo spelenderwijs nieuwe dingen op het gebied van taal, motoriek, cognitieve- en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze locatie is helemaal ingericht op peuters en we hebben ook een fijne buitenspeelplaats.

Lees meer in de Praktische informatie peuteropvang Kleinduimpje.

Leren rond een thema

Op onze peuteropvang/peuterspeelzaal werken en spelen we rond een thema. We kiezen deze thema’s zelf en ondersteunen dit met ‘Doe meer met Bas’. Dit is een landelijk erkend peutereducatieprogramma met als doel kinderen voor te bereiden op de basisschool. Deze methode biedt ook veel materiaal voor kinderen met een ontwikkelings- of taalachterstand.

Samen spelen

Het is belangrijk dat kinderen veel gelegenheid krijgen om (samen) te spelen, maar ook leerervaringen opdoen en zich daardoor ontwikkelen. De thema’s sluiten daarom aan bij de belevingswereld van je peuter en gaan bijvoorbeeld over de boerderij, het bos, de winter of voertuigen.

We maken er iets leuks van!

We werken met een dagprogramma, waarbij aan de hand van wisselende thema’s diverse activiteiten aan bod komen. Zo kiezen we thema’s die dicht bij de belevingswereld van de kinderen staan. Je peuter gaat aan de slag me knutselwerkjes, boeken, voorwerpen, liedjes en spelletjes die allemaal bij het thema passen. Op die manier kunnen we kinderen een heleboel laten zien, voelen, horen en doen. Door het onderwerp op allerlei verschillende manieren aan bod te laten komen, krijgt elk kind de ruimte om op zijn eigen manier te leren.

Virtuele rondleiding

Wil je kijkje nemen op onze peuteropvang Kleinduimpje? Dat kan via de virtuele rondleiding.

Veel uitdaging

Als het weer het toelaat gaan we ook altijd buitenspelen. Dan kunnen de peuters o.a. fietsen, in de zandbak spelen, balspelletjes doen, klimmen en glijden. Bij warm weer zorgen we voor waterpret. Bij regenachtige dagen zetten we een gymparcours op in de groep. Zo krijgen de peuters voldoende beweging en motorische uitdaging.

Anne, mama van Jasmijn (3) en Roos (2)

“Peuters leren spelenderwijs een heleboel op de peuteropvang. Ze zijn daar echt aan toe op die leeftijd!”

Een impressie

poppenkleding
lokaal Kleinduimpje
Boerderij Kleinduimpje
beker en knutsel
speellokaal Kleinduimpje
speelhoek Kleinduimpje
binnen speeltoestel Kleinduimpje
theetafel Kleinduimpje

Ook voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Onze peuteropvang/peuterspeelzaal Kleinduimpje is een VVE-locatie. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit houdt in dat kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand extra begeleiding krijgen. Alle peuterleidsters die op onze locatie werken zijn daarvoor gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het VVE-traject heeft je peuter een indicatie nodig vanuit het consultatiebureau.

Heeft je peuter deze VVE-indicatie gekregen?

Dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De pedagogisch medewerkers spelen mee met de kinderen en begeleiden waar nodig het spel. Eén pedagogisch medewerker speelt met de kinderen in de poppenhoek. Tussendoor houdt zij ook de kinderen buiten de poppenhoek in de gaten.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp