Kinderopvang - Polsbroek

KDV Villa Polsbroek

Neem contact op
Vrijheer de Graeffweg 22
3415 PJ
Polsbroek

Ma-Vr 06.45/07.30-18.00

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0182 – 35 94 92

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Kinderdagopvang Villa Polsbroek

De kinderdagopvanggroep De Broekies van Villa Polsbroek ligt heel landelijk en bevindt zich tegelijkertijd midden in het dorp. Gezellig naast de buurtsuper waar we regelmatig met de kinderen een boodschapje halen. We zitten in een mooie nieuwe locatie aan de Vrijheer de Graeffweg 22. Het gebouw is fijn en ruim opgezet met veel speelmogelijkheden.

Lekker naar buiten

Mooi weer of niet, we proberen met de kinderen twee keer per dag naar buiten te gaan om even lekker buiten te spelen. Ook de baby’s nemen we zoveel mogelijk mee naar buiten voor een frisse neus.

Verticale groep

Op onze kinderdagopvang De Broekies in Polsbroek hebben we 1 verticale groep met maximaal 14 kinderen. Hierin vangen wij kinderen op in de leeftijd vanaf zes weken tot aan de basisschoolleeftijd.

In de Praktische informatie Kinderdagopvang Villa Polsbroek vind je meer informatie over hoe het er op de groep aan toe gaat.

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de Kinderdagopvang groep De Broekies? Dat kan met deze virtuele rondleiding:

Dieke, mama van Evi (3)

“Ik vind het zo fijn dat ik mijn dochter hier in het dorp kan brengen als ik ga werken. Dan ben ik ook snel weer thuis.”

Vast ritme

De dagen in ons kinderdagverblijf verlopen volgens een vast dagritme. Speel- en leermomenten worden afgewisseld met rustige activiteiten om even tot rust te komen of een slaapje te doen. Tussendoor zijn er vaste eet- en drinkmomenten.

Vaste rituelen geven je kind houvast

Zo zingen we elke ochtend in de kring het goedemorgen-liedje zodat alle kinderen weten welke kinderen er die dag komen spelen. Uiteraard worden de kinderen verschoond als dat nodig is. Kortom, we doen er alles aan om je kind zich hier thuis te laten voelen!

Samen met Puk

Binnen onze kinderdagopvang werken we met een speciaal voor deze leeftijd ontwikkeld educatief programma: Uk & Puk. Aan de hand van aansprekende thema’s doen we leuke en uitdagende activiteiten met de kinderen. Dit varieert van knutselen, buiten spelen en beweegactiviteiten. Spelenderwijs werken we zo aan de ontwikkeling van allerlei cognitieve, motorische en sociale vaardigheden. Tegelijkertijd besteden we aandacht aan waarden en normen. Daar heeft je kind zijn hele leven wat aan.

Een impressie

Buitenbed Polsbroek
Schoenen op mat Polsbroek
Speelgoed kast
Poppenhoek Polsbroek
speelplein Polsbroek

Heerlijk (buiten) slapen

De baby’s in de groep hebben een eigen dagindeling. We knuffelen, spelen, voeden en verschonen. Hierbij sluiten we zoveel mogelijk aan op de gang van zaken thuis. Alle kinderen hebben een eigen bed, waarin ze heerlijk kunnen slapen. Heel bijzonder en erg in trek zijn onze buitenbedjes. Niet verwonderlijk, want wat slaapt nou beter dan in de frisse buitenlucht? Hiervoor hebben we Protocol buiten slapen.

Logo GGD Regio Utrecht

De GGD over...

“In verschillende situaties is te zien dat de kinderen worden aangesproken op hun omgang met elkaar en de beroepskrachten bij het aangaan en uitvoeren van activiteiten. Zo worden de kinderen aangezet tot sociaal gedrag (bv elkaar helpen, op je beurt wachten, anderen laten uitpraten). Bijvoorbeeld bij het bakken van cakejes: de ingrediënten die gemixt moeten worden door een beroepskracht met ‘hulp’ van twee kinderen in een beslagkom gedaan. De kom wordt doorgegeven en de kinderen mogen om de beurt even roeren. De beroepskrachten begeleiden dit proces en helpen met opmerkingen als: “Goed zo, goed geroerd, geef de kom maar door aan [naam kind].” Als een kind de kom van een ander kind wil afpakken, zegt een beroepskracht: “Nog heel even wachten [naam kind]. [Naam ander kind] heeft de kom nog maar net gekregen, ze mag nog heel eventjes roeren.” Als een kind het lastig vindt om te roeren en de kom vast te houden, zegt een beroepskracht: “[naam kind], zou jij voor [naam ander kind] de kom even willen vasthouden? Dan kan hij beter roeren.” Als het kind klaar is met roeren, zegt de beroepskracht: “Ja, zo ging het goed. Nu kunnen jullie het wel andersom doen. Jij houdt nu de kom vast, dan kan [naam kind] gaan roeren.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp