Kinderopvang - Schoonhoven

Peuteropvang Jodokus

Neem contact op
Tinbergenlaan 40
2871 KC
Schoonhoven

Ma-Vr 08.15-12.15

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0182 – 38 33 50

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over peuteropvang Jodokus

Peuters zijn in Schoonhoven van harte welkom bij peuteropvang/peuterspeelzaal Jodokus. Je peuter komt gewoon gezellig een paar uurtjes in de ochtend spelen en leert ondertussen een heleboel. Een prima voorbereiding op de basisschool! Je vindt ons op de Tinbergenlaan 40, in hetzelfde gebouw als de Speelotheek. Deze groep met 16 peuters is open op maandag t/m vrijdag. Onze gezellig ingerichte peuteropvang biedt je kind veel speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten op het ruime plein. Mag jouw peuter hier op avontuur?

Ook kun je lezen hoe het er op de groep aan toe gaan in de Praktische informatie peuteropvang Schoonhoven.

Puk van het VVE-peuterprogramma

Maak kennis met Puk

Ken je Puk al? Binnenkort is hij de beste vriend van jouw ondernemende peuter. Puk is de pop die alle activiteiten met de kinderen meedoet en alles durft. Puk helpt kinderen de wereld te ontdekken en te begrijpen. Zo bereiden wij je kind spelenderwijs voor op de basisschool. Thema’s als ‘Welkom Puk’, ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van je peuter. Kinderen leren begrippen als groot en klein, lang en kort. Maar ook leren ze over ziek zijn, gezonde voeding en mogen ze de pop Puk beter maken met pleisters en verbandjes. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Maar ook het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters. Spelen en leren gaan hand in hand bij peuteropvang Jodokus.

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op peuteropvang Jodokus? Dat kan met deze virtuele rondleiding

Christel, mama van Soof (3)

“Afgelopen week was pop Puk ziek. Mijn dochter praatte er thuis honderduit over. Daarna kregen alle knuffels een pleister. Die thema’s werken echt!”

Een impressie

speeltoestel in hal
bekers in bakje
Puk op het raam
jodokus locatie
Speelplein met trein Jodokus
lokaal Jodokus
tafel en stoelen lokaal Jodokus
Gezellig samen een boekje lezen.

Lekker bewegen

Alle activiteiten op onze peuteropvang/peuterspeelzaal zijn afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. We doen veel leuke spelletjes waarin de kinderen moeten bewegen. De kinderen vinden het geweldig om een stoelendans te doen, te jongleren of lekker buiten met de bal te spelen. Natuurlijk gaan we ook graag op stap zoals naar de winkel of de speeltuin.

VVE?

Heeft je peuter een VVE-indicatie gekregen van het consultatiebureau, dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Je kunt eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app. Alle berichten en belangrijke informatie voor ouders wordt via de ouder app gecommuniceerd.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app
Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De beroepskracht kijkt naar buiten en zegt, ‘Wat een regen, dus we gaan niet naar buiten maar …’. De kinderen reageren enthousiast en roepen, ‘Gymen!’ In de hal staat een groot circuit. De beroepskracht zegt, ‘Luister kinderen ik ga jullie vertellen wat we gaan doen’. De beroepskracht geeft heldere instructies en gebruikt daarbij passende gebaren. De kinderen gaan om de beurt langs het circuit, klimmen, glijden van de glijbaan en springen van de ene kleur pad naar de andere kleur zoals kikkers ook doen. De beroepskracht helpt waar nodig, zoals een jongen die niet over de houten bank wil lopen. Ze geeft hem een hand en zegt, ‘Kom, dan gaan we samen naar de overkant’. De jongen reageert trots en glimlacht naar de beroepskracht. De kinderen hebben er zichtbaar plezier in en doen zo spelenderwijs nieuwe leerervaringen op.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp