Kinderopvang - Schoonhoven

Peuteropvang Jodokus

Neem contact op
Tinbergenlaan 40
2871 KC
Schoonhoven

2e locatie Jodokus:
Marconiplein 1
2871 JG Schoonhoven

Ma-Vr 08.15-12.15/13.15

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0182 – 38 33 50

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Jodokus

Peuters zijn van harte welkom bij onze peuteropvang Jodokus. Je vindt ons op Tinbergenlaan 40, in hetzelfde gebouw als de Speelotheek. Deze peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) is gezellig ingericht met veel speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten op het ruime plein. We hebben een tweede locatie van Jodokus op onze kinderopvanglocatie op het Marconiplein. Dit is een groep met 8 peuters. Jodokus Marconiplein is op woensdag gesloten.

Puk van het VVE-peuterprogramma

Maak kennis met Puk

Ken je Puk al? Binnenkort is hij de beste vriend van jouw ondernemende peuter. Puk is de pop die alle activiteiten met de kinderen meedoet en alles durft. Puk helpt kinderen de wereld te ontdekken en te begrijpen. Zo bereiden wij je kind spelenderwijs voor op de basisschool. Thema’s als ‘Welkom Puk’, ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van je peuter. Kinderen leren begrippen als groot en klein, lang en kort. Maar ook leren ze over ziek zijn, gezonde voeding en mogen ze de pop Puk beter maken met pleisters en verbandjes. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Maar ook het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters. Spelen en leren gaan hand in hand bij peuteropvang Jodokus.

Christel, mama van Soof (3)

“Afgelopen week was pop Puk ziek. Mijn dochter praatte er thuis honderduit over. Daarna kregen alle knuffels een pleister. Die thema’s werken echt!”

Een impressie

speeltoestel in hal
bekers in bakje
Puk op het raam
pm en kind
jodokus locatie
Speelplein met trein Jodokus
lokaal Jodokus
tafel en stoelen lokaal Jodokus

Lekker bewegen

Alle activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. We doen veel leuke spelletjes waarin de kinderen moeten bewegen. De kinderen vinden het geweldig om een stoelendans te doen, te jongleren of lekker buiten met de bal te spelen. Natuurlijk gaan we ook graag op stap zoals naar de winkel of de speeltuin.

VVE?

Heeft je peuter een VVE-indicatie gekregen van het consultatiebureau, dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De pedagogisch medewerkers reageren op een warme en ondersteunende manier op de kinderen en sluiten op passende wijze aan op de interesse van kinderen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een kind een spiegel mag knutselen. Tijdens het plakken begint het kind een liedje te zingen. De pedagogisch medewerker gaat hierop in door mee te zingen.”

Meer lezen?

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Lees het hele rapport op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp