Kinderopvang - Ouderkerk aan den IJssel

Peuteropvang Humpie Dumpie

Neem contact op
Karekiethof 11
2935 VW
Ouderkerk aan den IJssel

Ma-Vr 8.15-12.15

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0180 – 22 94 01

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over peuteropvang Humpie Dumpie

Midden in het dorp, vlakbij de huisartsenpraktijk en direct naast basisschool de Schakel vind je peuteropvang Humpie Dumpie. Je peuter komt gewoon gezellig een paar uurtjes spelen en leert ondertussen een heleboel. Een prima voorbereiding op de basisschool!

Op deze gezellige groep hangt een gemoedelijke sfeer. Ouders blijven graag nog even ‘hangen’ om met hun kroost een boekje te lezen of een puzzeltje te doen. Dat vinden wij prima, want het geeft een fijne rust in deze peutergroep. We hebben een heerlijk buitenspeelplein dat onlangs geheel is vernieuwd!

Lees hier de Praktische informatie peuteropvang Humpie Dumpie.

De wereld verkennen met Puk

Bij peuteropvang Humpie Dumpie vindt je peuter vriendjes, vriendinnetjes en allerlei leuke dingen om te ontdekken. Dat gebeurt samen met Puk. Puk is de pop die alle activiteiten met de kinderen meedoet en alles durft. Zo bereiden wij je kind spelenderwijs voor op de basisschool. Thema’s als ‘Welkom Puk’, ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van je peuter. Kinderen leren begrippen als groot en klein, lang en kort. Maar ook leren ze over ziek zijn, gezonde voeding en mogen ze de pop Puk beter maken met pleisters en verbandjes. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Maar ook het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters.

Veel te doen, veel te leren

De ontwikkeling van je peuter gaat vaak in kleine stapjes, maar aan het einde van de peuterperiode zul je versteld staan van de vaardigheden die je peuter heeft ontwikkeld. Je peuter leert te spelen met andere peuters, speelgoed te delen, naar de leidsters en andere kinderen te luisteren en in de kring met elkaar te eten, drinken en liedjes te zingen. Verder proberen wij de peuters vaardigheden bij te brengen zoals plakken, kleuren en verven. Hierbij ontdekken peuters ook de gebruikte materialen, zoals klei en lijm. Creativiteit en zelfstandigheid worden aangemoedigd. Alles is oké. Dus voorgeknipte sneeuwklokjes kunnen zomaar eindigen als een molen.

virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de peuteropvang? Dat kan met deze virtuele rondleiding:

Bewegen is gezond

Ons programma is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. Iedere dag worden er leuke spelletjes gedaan en mogen de kinderen lekker vrij spelen. Bewegen is belangrijk. Kinderen krijgen er meer zelfvertrouwen van en worden motorisch sterker. We spelen daarom zo vaak mogelijk lekker buiten.

Een impressie

Humpie Dumpie jassen
kind en pm met kwasten
kind van de glijbaan
Humpie Dumpie lokaal
Humpie Dumpie tafel en stoelen
Humpie Dumpie lokaal 1
Humpie Dumpie poppenhoek
Humpie Dumpie buitenkant

Veroniek, mama van Tobias (3)

“Dat pop Puk bij ons mocht logeren, was toch wel het hoogtepunt van afgelopen jaar! Mijn zoon heeft Puk het hele huis laten zien, tot en met het konijnenhok aan toe!”

Schipperskinderen

Typerend voor Ouderkerk aan den IJssel is dat het de thuisbasis is voor diverse schippersgezinnen. Schipperskinderen kunnen ook gebruik maken van peuteropvang Humpie Dumpie. Na inschrijving nemen we contact met je op over de plaatsingsmogelijkheden.

Ook voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Onze peuteropvang is een VVE-locatie. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit houdt in dat kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand extra begeleiding krijgen. Alle peuterleidsters die op onze locatie werken zijn daarvoor gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het VVE-traject heeft je peuter een indicatie nodig vanuit het consultatiebureau. Heeft je peuter deze VVE-indicatie gekregen, dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De observatie vindt plaats op het moment dat kinderen vrij spelen. Het is een groep waar ook veel jonge kinderen aanwezig zijn. Dat kan je ook merken aan de sfeer en het groepsritme. Veel kinderen vragen de aandacht van de beroepskrachten en dat krijgen ze ook. De beroepskrachten nemen het kind in hun armen als het nodig is, praten met hem en stellen ze gerust. Een kind dat blijft huilen wordt ook door de beroepskracht aangesproken en getroost. Zij biedt het kind een spelletje aan om hem af te leiden en gerust te stellen.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Je kunt eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app. Alle berichten en belangrijke informatie voor ouders wordt via de ouder app gecommuniceerd.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp