Kinderopvang - Schoonhoven

Peuteropvang de Graspiepers

Neem contact op
Merellaan 3
2872 AM
Schoonhoven

Ma-Vr 08.15-12.15

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0182 – 38 61 20

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over peuteropvang de Graspiepers

Heb je thuis een peuter die wel wat uitdaging kan gebruiken? Bij de Graspiepers vindt hij of zij aansluiting, gezelligheid en allerlei nieuws om te ontdekken. Je vindt deze peuteropvang/peuterspeelzaal op onze locatie Villa Kakel-Bont in MFA De Vogelweide (Schoonhoven-Oost) aan de Merellaan 3. Een prachtig nieuw gebouw met veel speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten op het mooi ingerichte schoolplein.

Peuteropvang is de nieuwe naam voor de peuterspeelzaal. Aan de opzet en de tijden is echter niks veranderd. Je peuter komt gewoon gezellig een paar uurtjes spelen en leert ondertussen een heleboel. Een prima voorbereiding op de basisschool!

Ook kun je lezen hoe het er op de groep aan toe gaan in de praktische informatie peuteropvang Schoonhoven

VVE-peutereducatieprogramma Uk & Puk

Samen opgroeien met Puk

Spelen en leren gaan hand in hand bij peuteropvang de Graspiepers. We werken met een speciaal voor deze leeftijd ontwikkeld educatief programma: Uk & Puk. Al snel is Puk de beste vriend van jouw ondernemende peuter. Puk is de pop die alle activiteiten met de kinderen meedoet en alles durft. Puk helpt kinderen de wereld te ontdekken en te begrijpen. Zo bereiden wij je kind spelenderwijs voor op de basisschool. Thema’s als ‘Welkom Puk’, ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van je peuter. Kinderen leren begrippen als groot en klein, lang en kort. Maar ook leren ze over ziek zijn, gezonde voeding en mogen ze de pop Puk beter maken met pleisters en verbandjes. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Maar ook het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters.

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de Graspiepers? Dat kan met deze virtuele rondleiding:

Een impressie

pm leest kind voor
peuter op speelplein
peuter met Nijntje
pm loopt op plein
Graspiepers lokaal
peuter zitje
peuter op tractor speelplein Villa Kakel-Bont
speellokaal Graspiepers
speelmat Graspiepers

Lekker bewegen

Ons programma is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. Iedere dag worden er leuke spelletjes en activiteiten gedaan. Ook bewegen is belangrijk. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen van en worden motorisch sterker.

Brechje, mama van Arjen (2)

“Opeens merk je het… Je kind wil meer zien en doen dan de schommel en de zandbak achter het huis. Lekker twee keer per week een ochtend samen spelen en leren delen op de peuteropvang. Dat geeft mij even paar uurtjes de handen vrij. Ook ik was hier aan toe!”

VVE?

Heeft je peuter een VVE-indicatie gekregen van het consultatiebureau, dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De pedagogisch medewerkers communiceren op een prettige wijze met de kinderen en laten hen merken dat zij gehoord worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de pedagogisch medewerker een boekje voorleest aan de kinderen. In het boekje komt een ballon voor. Een kind vertelt dan dat hij ook een ballon had, maar dat die geknald is. De pedagogisch medewerker bespreekt dit met het kind en leest daarna het boekje verder voor.”

Meer lezen?

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Lees het hele rapport op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp