Kinderopvang - Berkenwoude

Peuteropvang Berkenwoude

Neem contact op
Prins Bernhardstraat 42
2825 BE
Berkenwoude

Ma-Vr 08.15-12.15

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0182 – 24 47 20

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Peuteropvang Berkenwoude

Midden in Berkenwoude, vlak bij de twee basisscholen, staat onze kleinschalige peuteropvang Berkenwoude. Ideaal als je uit Berkenwoude, Stolwijk of Bergambacht komt. Je peuter komt gewoon gezellig een paar uurtjes spelen en leert ondertussen een heleboel. Een prima voorbereiding op de basisschool!

Deze peuteropvang is een begrip in het dorp. Dus is je peuter toe aan wat meer uitdaging en gun je hem of haar straks een fijne start op de basisschool? Dan is de peuteropvang een echte aanrader. Je peuter gaat bij ons allerlei avonturen beleven en lekker spelen. Tegelijkertijd leert hij of zij spelenderwijs al een heleboel nieuwe dingen. We beschikken over een leuke buitenspeelplaats.

Lees meer over hoe het er op de groep aan toe gaat in de Praktische informatie peuteropvang Berkenwoude.

Puk van het VVE-peuterprogramma

Puk als het grote voorbeeld van je peuter

Maak kennis met Puk

Ken je Puk al? Binnenkort is hij de beste vriend van jouw ondernemende peuter. Puk is de pop die alle activiteiten met de kinderen meedoet en alles durft. Puk helpt kinderen de wereld te ontdekken en te begrijpen. Zo bereiden wij je kind spelenderwijs voor op de basisschool. Thema’s als ‘Welkom Puk’, ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van je peuter. Kinderen leren begrippen als groot en klein, lang en kort. Maar ook leren ze over ziek zijn, gezonde voeding en mogen ze de pop Puk beter maken met pleisters en verbandjes. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Maar ook het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters. Spelen en leren gaan hand in hand bij peuteropvang Berkenwoude.

Lammetjes aaien bij de boer

Ons programma is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. Iedere dag worden er leuke spelletjes gedaan en mogen de kinderen vrij spelen. Ook bewegen is belangrijk. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen van en worden motorisch sterker. Soms gaan we op stap, bijvoorbeeld naar de boer. Gezellig lammetjes kijken!

Marja, mama van Veerle (3)

“Bij peuteropvang Berkenwoude krijgt je kind de kans zichzelf te ontwikkelen. Zo staan ze al sterker in hun schoenen als ze straks naar school gaan. Dat vind ik belangrijk.”

Ook voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Onze peuteropvang in Berkenwoude is een VVE-locatie. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit houdt in dat kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand extra begeleiding krijgen. Alle pedagogisch medewerkers die op onze locatie werken zijn daarvoor gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het VVE-traject heeft je peuter een indicatie nodig vanuit het consultatiebureau. Heeft je peuter deze VVE-indicatie gekregen, dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Virtuele Rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de peuteropvang Berkenwoude? Dat kan met onze virtuele rondleiding:

Een impressie

Hummeltje
speellokaal ´t Hummeltje
knutsel
Speelgoed lego Playmobil
´t Hummeltje
peuteropvang Berkenwoude
peuteropvang Berkenwoude
peuteropvang Berkenwoude

Handige ouder app

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Je kunt eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app. Alle berichten en belangrijke informatie voor ouders wordt via de ouder app gecommuniceerd.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app
Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“Er heerst een gemoedelijke fijne sfeer op de groep. De beroepskracht zegt tegen de kinderen, ‘Handen in de lucht, handen in je zij…. en luister naar mij’. De kinderen laten hun speelgoed liggen op de grond en volgen de instructie van de beroepskracht en doen de gebaren van het opruimlied na. De beroepskracht zegt op duidelijke toon, ‘Als je klaar bent met opruimen van je speelgoed, dan mag je aan tafel komen voor het fruitmoment.”

“Na het fruitmoment blijven de kinderen zitten en stelt de beroepskracht voor om een kerstboek voor te lezen. De beroepskracht geeft een korte uitleg en zegt op duidelijke toon,’We hebben eerst Sinterklaas gehad en nu is hij weg…. maar je ziet dat het al bijna kerst is. De beroepskracht wijst naar de opgetuigde kerstboom in de hoek van de ruimte en zegt, ‘Kijk, de kerstboom staat er al’. De kinderen luisteren aandachtig en kijken met interesse naar de lichtjes in de kerstboom. De beroepskracht vervolgt, ‘Ik ken een kerstliedje over de kerstboom, zingen jullie met mij mee?’ De kinderen reageren enthousiast. De beroepskracht zingt samen met hen verschillende kerstliedjes.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp