Kinderopvang - Berkenwoude

Peuteropvang Berkenwoude

Neem contact op
Prins Bernhardstraat 42
2825 BE
Berkenwoude

Ma-Vr 08.15-12.15

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
06 – 401 830 88

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over Peuteropvang Berkenwoude

Midden in Berkenwoude, vlak bij de twee basisscholen, staat onze kleinschalige Peuteropvang Berkenwoude (voorheen ’t Hummeltje). Ideaal als je uit Berkenwoude, Stolwijk of Bergambacht komt. ’t Hummeltje is een begrip in het dorp. De leidsters werken er al jaren en zijn bekende gezichten hier. Dus is je peuter toe aan wat meer uitdaging en gun je hem of haar straks een fijne start op de basisschool? Dan is de peuteropvang een echte aanrader. Je peuter gaat bij ons allerlei avonturen beleven en lekker spelen. Tegelijkertijd leert hij of zij spelenderwijs al een heleboel nieuwe dingen. We beschikken over een leuke buitenspeelplaats.

Bas als het grote voorbeeld van je peuter

Bij Peuteropvang Berkenwoude werken we met ‘Doe meer met Bas’. Dit is een landelijk erkend peutereducatieprogramma gebaseerd op de Bas-prentenboeken van Dagmar Stam, met als doel kinderen met een motorische, sociaal-emotionele of taalachterstand voor te bereiden op de basisschool. Omdat wij vinden dat alle kinderen recht hebben op een goede start op de basisschool gebruiken wij ‘Doe meer met Bas’ als leidraad voor de dag. De methode is zo opgezet dat kinderen gelegenheid krijgen om te spelen, maar vooral ook belangrijke leerervaringen op doen en zich daardoor ontwikkelen. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van je peuter en gaan bijvoorbeeld over de boerderij of het strand.

Lammetjes aaien bij de boer

Ons programma is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. Iedere dag worden er leuke spelletjes gedaan en mogen de kinderen vrij spelen. Ook bewegen is belangrijk. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen van en worden motorisch sterker. Soms gaan we op stap, bijvoorbeeld naar de boer. Gezellig lammetjes kijken!

Marja, mama van Veerle (3)

“Bij Peuteropvang Berkenwoude krijgt je kind de kans zichzelf te ontwikkelen. Zo staan ze al sterker in hun schoenen als ze straks naar school gaan. Dat vind ik belangrijk.”

Ook voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Onze peuteropvang is een VVE-locatie. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit houdt in dat kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand extra begeleiding krijgen. Alle peuterleidsters die op onze locatie werken zijn daarvoor gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het VVE-traject heeft je peuter een indicatie nodig vanuit het consultatiebureau. Heeft je peuter deze VVE-indicatie gekregen, dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Een impressie

Hummeltje
speellokaal ´t Hummeltje
knutsel
Speelgoed lego Playmobil
´t Hummeltje
Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De kinderen spelen vrij en de pedagogisch medewerkers zitten bij de kinderen. Eén van de kinderen heeft een speelgoedföhn. De pedagogisch medewerker zegt dat je daarmee haartjes kan drogen. Het kind zegt daarop dat de föhn het niet doet. De pedagogisch medewerker zegt dat de batterijen leeg zijn, maar dat je ook zo: ‘zzzzzzzz’ het geluid kan maken. Dat doet het kind vervolgens.”

Meer lezen?

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Lees het hele rapport op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp