Kinderopvang - Ouderkerk aan den IJssel

Peuteropvang Bambini

Neem contact op
IJsseldijk Noord 210
2935 BN
Ouderkerk aan den IJssel

TIJDELIJK GESLOTEN
Kijk bij Peuteropvang Humpie Dumpie
voor een alternatief

Ma-Vr 08.00-12.00

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0180 – 22 94 00

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over peuteropvang Bambini

Peuteropvang Bambini is tijdelijk gesloten

Momenteel gaan de kinderen uit Ouderkerk aan den IJssel naar onze Peuteropvang Humpie Dumpie. Zodra er meer bekend is laten we weten of Bambini een nieuwe locatie krijgt.

 

Project Den Dikken Boom

Er zijn plannen om Bambini te vestigen in het project Den Dikken Boom  in Ouderkerk a/d IJssel. In het Kontakt van 20 juni 2023 heeft een artikel gestaan over dit project naar aanleiding van een infomarkt hierover. Dat artikel over Den Dikken Boom is hier te lezen.

Knus en vertrouwd

Puk van het VVE-peuterprogramma

De wereld verkennen met Puk

Spelen en leren doen we volgens de methode Uk & Puk. Puk is de pop die alle activiteiten met de kinderen meedoet en alles durft. Puk helpt kinderen de wereld te ontdekken en te begrijpen. Zo bereiden wij je kind spelenderwijs voor op de basisschool. Thema’s als ‘Welkom Puk’, ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van je peuter.

Spelenderwijs

Kinderen leren begrippen als groot en klein, lang en kort. Maar ook leren ze over ziek zijn, gezonde voeding en mogen ze de pop Puk beter maken met pleisters en verbandjes. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Net als het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters. Bij de thema’s gaan de kinderen ook lekker creatief aan de slag: kleuren, verven, plakken, kleien… We maken iedere week een leuk knutselwerkje.

Lekker bewegen

Ons programma is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. Iedere dag worden er leuke spelletjes en dansjes gedaan. Ook bewegen is belangrijk. Kinderen krijgen er meer zelfvertrouwen van en worden motorisch sterker. Ook gaan we zoveel mogelijk naar buiten.

Een impressie

Bambini buiten

Corianne, mama van Linde (4)

“Al mijn kinderen hebben op Bambini gezeten. Mijn jongste is net naar de basisschool. Ik vind dat ze er op een speelse manier veel hebben geleerd. En het sluit bovendien mooi aan op onze levensovertuiging.”

Ook voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Onze peuteropvang is een VVE-locatie. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit houdt in dat kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand extra begeleiding krijgen. Alle peuterleidsters die op onze locatie werken zijn daarvoor gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het VVE-traject heeft je peuter een indicatie nodig vanuit het consultatiebureau.

Heeft je peuter deze VVE-indicatie gekregen?

Dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Je kunt eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app. Alle berichten en belangrijke informatie voor ouders wordt via de ouder app gecommuniceerd.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app
Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“De beroepskrachten ondersteunen en stimuleren de ontwikkeling van kinderen. Er is een herkenbare dagindeling met een programma dat voor kinderen duidelijk is. De beroepskracht vertelt dat het tijd is voor eten en drinken. Zij vraagt of de kinderen hun handen willen gaan wassen en hun tassen pakken. Elk kind pakt zijn eigen tas en gaat aan tafel zitten. De kinderen mogen zelf hun eten en drinken uit de tas halen. Vervolgens proberen ze zelf hun bekers open te draaien en hun lunchboxen te openen. De beroepskracht helpt waar nodig, maar stimuleert de kinderen om het zelf te proberen. De beroepskracht legt het uit en geeft de instructie: “Moet ik je helpen of wil je eerst zelf nog een keer proberen?” “Met één hand vasthouden en met andere draaien. Lukt het?” De kinderen krijgen complimenten wanneer het lukt. Daarna wordt er gezongen en mogen de kinderen starten met eten.”

GGD inspectierapport en LRK nummer

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Je vindt het rapport en het LRK nummer van deze locatie op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp