Kinderopvang - Ouderkerk aan den IJssel

Peuteropvang Bambini

Neem contact op
IJsseldijk Noord 210
2935 BN
Ouderkerk aan den IJssel

Ma-Vr 08.00-12.00

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
0180 – 22 94 00

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Over peuteropvang Bambini

Onze peuteropvang/peuterspeelzaal Bambini in Ouderkerk aan den IJssel ligt echt op een prachtige plek. Onderaan de dijk, vlakbij buurtschap Lageweg, met een weids uitzicht over de weilanden, schapen en wat kippen binnen handbereik. Je peuter is een echte bofkont als hij of zij hier de wereld mag komen ontdekken!

Peuteropvang is de nieuwe naam voor de peuterspeelzaal. Aan de opzet en de tijden is echter niks veranderd. Je peuter komt gewoon gezellig een paar uurtjes spelen en leert ondertussen een heleboel. Een prima voorbereiding op de basisschool!

Lees hier de Praktische informatie peuteropvang Bambini

Knus en vertrouwd

Bambini is een knusse kinderopvang/peuterspeelzaal met een christelijke achtergrond. Natuurlijk is iedereen welkom. De vier vaste pedagogisch medewerkers komen uit de buurt en zijn voor veel ouders en kinderen een bekend en vertrouwd gezicht. De peuterspeelzaal heeft een mooie ruime speelruimte waarin van alles aanwezig is om je kind te laten spelen. Onze peuteropvang in Ouderkerk aan den IJssel is vijf ochtenden per week open en per ochtend is er plaats voor maximaal 16 kinderen.

Puk van het VVE-peuterprogramma

De wereld verkennen met Puk

Spelen en leren doen we volgens de methode Uk & Puk. Puk is de pop die alle activiteiten met de kinderen meedoet en alles durft. Puk helpt kinderen de wereld te ontdekken en te begrijpen. Zo bereiden wij je kind spelenderwijs voor op de basisschool. Thema’s als ‘Welkom Puk’, ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van je peuter.

Spelenderwijs

Kinderen leren begrippen als groot en klein, lang en kort. Maar ook leren ze over ziek zijn, gezonde voeding en mogen ze de pop Puk beter maken met pleisters en verbandjes. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Net als het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters. Bij de thema’s gaan de kinderen ook lekker creatief aan de slag: kleuren, verven, plakken, kleien… We maken iedere week een leuk knutselwerkje.

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de peuteropvang? Dat kan met deze virtuele rondleiding:

Lekker bewegen

Ons programma is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van je peuter. Iedere dag worden er leuke spelletjes en dansjes gedaan. Ook bewegen is belangrijk. Kinderen krijgen er meer zelfvertrouwen van en worden motorisch sterker. Ook gaan we zoveel mogelijk naar buiten.

Een impressie

Bambini lokaal
Bambini speehoek
Bambini speelhuis
Bambini uitzicht
Bambini
Bambini buitenkant
Bambini buiten

Corianne, mama van Linde (4)

“Al mijn kinderen hebben op Bambini gezeten. Mijn jongste is net naar de basisschool. Ik vind dat ze er op een speelse manier veel hebben geleerd. En het sluit bovendien mooi aan op onze levensovertuiging.”

Ook voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Onze peuteropvang is een VVE-locatie. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit houdt in dat kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand extra begeleiding krijgen. Alle peuterleidsters die op onze locatie werken zijn daarvoor gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het VVE-traject heeft je peuter een indicatie nodig vanuit het consultatiebureau.

Heeft je peuter deze VVE-indicatie gekregen?

Dan komt hij of zij acht uur extra bij ons. Meer informatie over VVE vind je op de pagina Peuteropvang.

Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“Voordat de kinderen naar buiten gaan moeten de jassen en schoenen nog worden aangedaan. De pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen om dit zoveel mogelijk zelf te doen. Ze geven hun aanwijzingen op ooghoogte. Wanneer kinderen bezig zijn met jassen en schoenen aantrekken krijgen ze voortdurend complimenten. De sfeer is gemoedelijk.”

Meer lezen?

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Lees het hele rapport op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp