Kinderopvang - Schoonhoven

BSO Villa Waterviolier

Neem contact op
Waterviolier 26
2871 NT
Schoonhoven

Deze BSO opent in september 2021

Ma-Vr 14.00-18.30
Ma-Vr 07.30-08.30

Als je de pedagogisch medewerkers van de groep wilt spreken:
– groep x – telefoonnummer volgt
– groep y – telefoonnummer volgt
– groep z – telefoonnummer volgt
– BSO-groep de Flamingo’s – telefoonnummer volgt

Als je vragen hebt over je factuur of de plaatsing van je kind:
0182 – 38 74 74
(Centraal Bureau)

Welkom op Villa Waterviolier!

Aan de Waterviolier in Schoonhoven wordt er druk gebouwd aan een nieuwe opvanglocatie voor Waardse Kids: BSO Villa Waterviolier. Wij gaan deze locatie huren. Het wordt de thuisbasis van de BSO-groepen van de locatie Villa Spoor-Straat. Toen we de locatie aan Spoorstraat in gebruik namen, wisten we dat we deze locatie t/m augustus 2021 konden huren. We zijn ontzettend blij met de nieuwe locatie, want het was niet makkelijk iets te vinden wat aan onze wensen voldeed. De planning is dat de bouw eind juli afgerond wordt en we begin september verhuisd zijn. Een flinke uitdaging dus!

We realiseren ons dat dit van alle betrokkenen en zeker van medewerkers binnen onze organisatie de komende maanden het nodige zal vragen. Maar het vooruitzicht is prachtig: voor het begin van volgend schooljaar een mooie nieuwe locatie, op loopafstand van Villa Kakel-Bont en de beide scholen in de MFA de Vogelweide.

Over BSO Villa Waterviolier

Deze locatie buitenschoolse opvang in Schoonhoven-Oost heet BSO Villa Waterviolier. Deze BSO bevindt zich, hoe kan het ook anders, aan de Waterviolier 26. Het gebouw dat uit meerdere woningen bestaat en speciaal voor ons is ingedeeld door de architect krijgt een huiselijke sfeer waar een ieder zich snel thuis voelt. Deze locatie biedt plaats aan 4 BSO groepen oudere kinderen (vanaf ca. zes jaar). Een eigen plek, dat wordt enorm gewaardeerd!

Altijd een avontuur!

Hier vinden vele kinderen een plek om hun vrije middag door te brengen. Naar buiten kan hier ook in de gezellige achtertuin, waar je fijn kunt skateboarden of steltenlopen. Binnen kun je even lekker los op de pingpongtafel. Ook hebben ze hier leuke spelletjes en knutselmateriaal. En op veler verzoek staan er een paar pc’s, zodat er ook wat online spelletjes gespeeld kunnen worden. In de schoolvakanties doet iedereen mee aan het vakantieprogramma. Daar wordt nog lang over gesproken!

In de praktische info BSO Schoonhoven kun je meer lezen over hoe het er op de groep aan toe gaat.

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op BSO Villa Waterviolier? Het is bijna af.

Linda, moeder van Kees (10) en Finn (9)

“Mijn kinderen gaan Villa Spoor-Straat missen. We hopen dat het op Villa Waterviolier net zo gezellig wordt!”

Gezellige groepen

De kinderen kunnen bij BSO Villa Waterviolier terecht voor naschoolse opvang (NSO). We hebben hier een huiselijke sfeer en diverse groepen. BSO-groep de Flamingo’s (Villa Kakel-Bont) verhuist begin september naar de Waterviolier.
De namen van de BSO groepen op Villa Waterviolier zijn bekend. Op de plattegrond kun je zien welke groepen waar komen.

Een impressie

Gek op sport en bewegen?

Houdt je kind van sport of heb je een echt buitenkind? Dan is onze Sport-BSO misschien een leuk alternatief. Of als leuke aanvulling op de reguliere BSO. De Sport-BSO is beschikbaar in Schoonhoven en in Bergambacht.

Een dagje Sport-BSO erbij?
Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“Er heerst een ontspannen, open sfeer in de groep. Nadat de kinderen in hun eigen basisgroep iets gegeten en gedronken hebben, mogen zij gaan spelen. De kinderen maken gebruik van het hele pand en de buitenruimte. De pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen waar nodig. Ze geven bijvoorbeeld aanwijzingen bij de ‘make-uphoek’ over het gebruik van lotion en helpen een kind met het strikken van de veters van de voetbalschoenen.”

Meer lezen?

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Lees het hele rapport op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang van de Waardse Kids kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp