Over Villa Kakel-Bont

BSO Villa Kakel-Bont bevindt zich in de multifunctionele accommodatie (MFA) De Vogelweide aan de Merellaan 3 in Schoonhoven Oost. Dat is heel handig naast de Koningin Emmaschool en de Ichthusschool. Villa Kakel-Bont is supermooi ingericht met een grote hal vol uitdagende speel- en spelmogelijkheden en een moderne keuken waar heerlijk gekookt en gebakken kan worden. Regelmatig bakken de kinderen koekjes of pizza. En bij mooi weer gaat op het speelplein de sproeier aan. Hier kun je echt naar hartenlust spelen!

In de praktische info BSO Schoonhoven kun je meer lezen over hoe het er op de groep aan toe gaat.

Peter, vader van Kiki (8)

“Kiki kan niet wachten tot het weer vakantie is… dan mag ze hele dagen naar de BSO. Speurtochten, naar het zwembad of een buitenspeeltuin. Het is iedere keer weer een hele happening!”

Virtuele Rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op de BSO groep de Papegaaien? Dat kan met onze virtuele rondleiding:

Een impressie

kinderen met cakeje in schort
kinderen met cakeje op bank
Kinderen kijken naar cakeje
Buitenspeelplein BSO Villa Kakel-Bont
speelhal BSO Kakel-Bont bakken
speelhal BSO Kakel-Bont bank
speelhal Kakel-bont speelhuis
speelhal Kakel-Bont tafel en stoelen

Altijd een avontuur!

Want laten we wel wezen: na school ben je vrij! Kinderen doen even iets voor zichzelf, waarna we gezellig samen wat eten en drinken. Bij je vaste leidster kun je je verhaal kwijt. Daarna ga je lekker spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Elke dag doen we wel wat leuks en je mag zelf weten of je daaraan mee doet: bakken, knutselen of een spel… niemand hoeft zich hier te vervelen. En in de schoolvakanties is het hier helemaal een dolle boel! We maken er dan een feestje van met coole uitstapjes en bijzondere activiteiten.

Sport-BSO honkbal

Gek op sport en bewegen?

Houdt je kind van sport of heb je een echt buitenkind? Dan is onze Sport-BSO een goed en leuk alternatief.

 

Meerdere groepen

Vanaf het moment dat je kind naar de basisschool gaat, kun je in Villa Kakel-Bont gebruik maken van  zowel de voorschoolse opvang (VSO) als de naschoolse opvang (NSO). Wij maken groepen op leeftijd. Je vindt er:

  • NSO Papegaaien
  • Vanaf september 2021 verhuist BSO-groep de Flamingo’s naar de nieuwe locatie aan de Waterviolier: BSO de Waterviolier. Oudere kinderen (7/8 jaar) gaan daar ook naartoe, ipv naar de BSO Villa Spoor-straat, de locatie waar we eind augustus afscheid van nemen.
Logo GGD Hollands Midden

De GGD over...

“Een aantal kinderen mag binnen blijven om de pedagogisch medewerker te helpen. Zij doen de afwas en zetten alvast de spulletjes klaar voor het knutselwerkje wat later op de middag gedaan mag worden. De pedagogisch medewerker complimenteert de kinderen vaak en bedankt hen voor het helpen.”

Meer lezen?

Regelmatig wordt er per locatie door de GGD een inspectie gedaan. De GGD-inspecteur stelt na zijn bezoek een inspectierapport op. Dit rapport is online beschikbaar. Lees het hele rapport op: www.landelijkregisterkinderopvang.nl

Kind ziek?

Beterschap! In onze brochure Kinderziektes kun je lezen wanneer je je kind wel of niet naar de opvang kan brengen.

Handige ouder app!

Als ouder wil je natuurlijk meegenieten van de belevenissen van je kind. Ouders met kinderen die gebruik maken van kinderopvang in Schoonhoven kunnen dit met onze ouderapp KOS. Via de app delen we persoonlijke foto’s en berichten, zodat je letterlijk een inkijkje krijgt in de avonturen die je kind bij ons beleeft. Ook kun je eenvoudig zaken inzien en wijzigen via de app.

KOS ouderapp

Lees meer over onze ouder app

Om ons kwaliteitsniveau hoog te houden zijn wij lid van de Bracheorganisatie Kinderopvang. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor de kinderopvang. Onze partners selecteren wij op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Logo Brancheorganisatie Kinderopvang
Logo Centrum voor Jeugd en Gezin
Logo GGD Regio Utrecht
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur
Logo GGD Hollands Midden
Logo SBB
KOS ouderapp
Logo Konnect Ouderapp