Nieuws
peuter met Nijntje

Kinderdagopvang en peuteropvang weer open, BSO nog dicht

Het kabinet heeft gisteren bekend gemaakt  dat vanaf maandag 8 februari de kinderdagopvang (KDV) weer volledig open zal gaan.

Vanaf maandag 8 februari zijn de kinderen op de kinderdagopvang en peuteropvang weer van harte welkom op hun reguliere opvanggroep. Het zal best wel even wennen zijn voor de kinderen, maar we gaan er weer een leuke tijd van maken voor de peuters. Wij zijn er klaar voor!

De buitenschoolse opvang (BSO) blijft gesloten. De BSO blijft wel noodopvang bieden voor kinderen van wie 1 of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep en voor kinderen in een kwetsbare positie. Groepen kinderen op de  BSO zijn niet gelijk aan die op school, waardoor het openen van de BSO tot extra contacten en mogelijk extra besmettingen zou kunnen leiden.

Compensatieregeling

De compensatieregeling zal voor de BSO na 8 februari 2021 door blijven lopen, voor de kinderdagopvang stopt het. De eigen bijdrage tot het maximum uurtarief wordt gecompenseerd. Het bedrag wordt berekend op basis van de gegevens die de Belastingdienst/Toeslagen gebruikt voor de kinderopvangtoeslag. Het bedrag wordt automatisch door de SVB overgemaakt. Het is nog niet bekend wanneer. Het gedeelte boven het maximum uurtarief zal door Waardse Kids aan ouders vergoed worden. Het recht op kinderopvangtoeslag en compensatie zoals hierboven genoemd blijf je behouden zolang je de factuur van de kinderopvangorganisatie voldoet. We vragen je dus dringend om de factuur te voldoen, zodat je je kinderopvangtoeslag blijft ontvangen en je kinderopvangplek behoudt. Meer informatie hierover kun je lezen op de website van de overheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/ouders